Şiir dinletisine, Kürt PEN Başkanı Şehmus Sefer, yazar İrfan Babaoğlu, Irak Federal Kürdistan Bölgesi yazarlarından Bedirxan Sindî, Irak-Amerikan Üniversitesi öğretim görevlisi Marie Labrosse, diplomat Evdal Nuri, Kayapınar Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Ali Aydın, KURDİ-DER ve DTK temsilcileri ile çok sayıda yazar, şair ile yurttaş katıldı. 
Etkinlik öncesi konuşan Kürt Yazarlar Derneği Başkanı Şehmus Sefer, Peşew’i Amed’de ağırladıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, Kürtçe romanlara, şiirlere sahip çıkıldıkça Kürt dili ve edebiyatının da büyüyeceğini söyledi. Labrosse ise, Peşêw’in şiirlerini İngilizce olarak okudu. İngilizce okunan şiirlerin ardından Peşêw, Soranice lehçesinde okuduğu şiirleriyle katılımcıları büyüledi.

Şiirlerin Kurmanci lehçesine çevirileri de yapıldı. Etkinlik, Peşew’in düzenlenen organizasyon için Kürt PEN’ne teşekkürlerini sunması ve Federal Kürdistan Bölgesi’ndeki yazar ve şairlerle yan yana gelinerek ortak çalışmalar yapılması dilekleri ile son buldu.

DİHA/AMED