Avrupa Orta Anadolu Kürtleri Platformu (Platforma Kurdên Anatoliya Navîn-Ewropa -PKAN) tarafından organize edilen gecenin yapıldığı salonun sahnesinde, Kürdistan özgürlük mücadelesinde şehit düşen Orta Anadolulu Kürt gerillalarının ve siyasetçilerinin fotoğrafları asıldı.

Gece Kürdistan devrim şehitleri adına yapılan saygı duruşu ile başladı. Cizre ve Sur ile dayanışma amacıyla yapılan geceye HDP Wan Milletvekili Tuğba Hezer, Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM) Eşbaşkanı Yüksel Koç ile Kürdistan İslam Toplumu Federasyonu (CİK) Temsilcisi Mele Salih de katılarak birer destek konuşması yaptı.


Asimilasyona karşı örgütlenme…

Avrupa Orta Anadolu Kürtleri Platformu (PKAN) Temsilcisi Roni Yıldırım'ın Orta Anadolu Kürtlerinin devlet tarafından sistemli olarak imha ve göç ettirme politikasına tabii tutulduğunu hatırlatarak, buna karşı Ankara'dan Yozgat'a kadar örgütlenecekleri ve asimilasyona karşı duracaklarını söyledi. 

Ardından söz alan HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer, Türk devleti ve sarayın Kürt halkının mücadelesi ve kazanımları karşısında çılgınlaştığını ve bu nedenle askerini topunu, tüfeğini Kürt halkının üzerine sürdüğünü söyledi. Hezer, "Ancak bu çılgınlık onların içine düştüğü acizliği göstermektedir. Onlar Kürt halkının haklı ve onurlu mücadelesi karşısında bir kez daha kaybedeceklerdir" diye konuştu. Hezer'in konuşması alkışlar ve sloganlarla karşılandı.

Gecenin kültürel bölümünde, sanatçı Nûarin'in yanı sıra Orta Anadolulu Kürt sanatçılar, Nevzat Tunç, Doğan Biçen, Ardil Arya, Ehsan Xelikan, Dilar Taşkın sahne aldı.

Gece, Duisburg kentinden Koma Evina Sarya folklor ekibinin oyunları ve halaylarla son buldu.



MURAT ALPAVUT/DİNSLAKEN