PKK yasağı barışa engel 

Yurt Dışı Haberleri —

  • İtalya’daki aydınlar, Il Sole 24 ORE gazetesine ilan vererek, toplumsal barışa engel olan PKK yasağının derhal kaldırılmasını talep etti. 

İtalya’da aydınlar, PKK’nin Avrupa Birliği’nin ‘terör örgütleri listesi’nden çıkarılması talebiyle ülkenin önemli gazetelerinden Il Sole 24 ORE gazetesine ilan verdi. ANF’nin haberine göre dün yayımlanan ilan metninde, “Barış, demokrasi ve insan hakları adına Avrupa Birliği Konseyi'nden PKK'yi yasaklı ‘terör örgütleri listesi’nden çıkarmasını istiyoruz” çağrısı yer aldı. Metinde PKK yasağının kalkmasının toplumsal barışın sağlanmasındaki önemine vurgu yapılarak, “Kürt sorununa barışçıl bir çözüm, Türkiye'de ve daha geniş Ortadoğu'da sağlıklı demokrasi ve istikrarın ön şartıdır. Türkiye ve geniş Kürt topluluğu, bu barışçıl çözüme ancak müzakereler yoluyla ulaşabilecektir. Bu tür müzakereler, PKK (Kürdistan İşçi Partisi) dahil tüm tarafları kapsamalıdır. Ancak PKK'nin terör örgütü ilan edilmesi barışın önünde bir engeldir” denildi.

PKK'nin Ortadoğu ve diasporadaki Kürtler arasında en güçlü kitle hareketi olduğuna dikkat çekilerek, “Ortadoğu'da sosyal demokrasinin stratejik bir dinamiği olarak kadın özgürlüğünü teşvik eden ve destekleyen de PKK'dir” tespiti yapıldı. Ayrıca Türk devletinin Kürtler başta olmak üzere muhalefeti gayri meşrulaştırmak; insan hakları ve özgürlük çabalarını bastırmak için siyasi bir silah olarak geniş ‘terörist’ tanımı ile PKK yasağını kullandığına dikkat çekildi. 

ROMA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.