Polis 15 evin kapısını fünyeyle patlattı

  • Halfeti’nin Aftar Mahallesi’nde 15 eve baskın düzenleyen polis, kapı ve pencereleri fünyeyle patlattı.

     

 

Urfa’nın Halfeti ilçesinin Aftar (Kurugöl) Mahallesi’ne, 12 Kasım’da saat 03.00 sıralarında polislerce baskın düzenlendi. “Örgüt üyesi var” ihbarı iddiasıyla mahalleye çok sayıda zırhlı araçla gelen Polis Özel Harekat (PÖH) elemanları, 15 eve kapı ve pencerelerini fünyeyle patlatarak girdi. Evlerdeki eşyaları dağıtan, yurttaşları da yüzüstü yere yatırarak arama yapan polislerin, 6 saat sonra mahalleden ayrıldı. 

Evlerine baskın yapılan mahalle sakinleri, polislerin 15 evin kapılarını kırdığını, evlerini de kullanılamaz hale getirdiğini söyledi. Keyfi bir şekilde evlerin kapı ve pencerelerinin kırılıp patlatıldığını belirten yurttaşlar, baskınlara ilişkin polislerin kurşun kalem ile bir kağıda “hasar tespiti” başlığıyla bir takım yazılar yazdığını, ancak kendilerine herhangi bir evrak verilmediğini belirti. Yurttaşlar, yaklaşık 6 saat mahallede bulunan ev ve ahırları arayan polislerin, hiç kimseyi gözaltına almadan mahalleden ayrıldığını söyledi.  

Yurttaşlar, polislerin baskın yaptıkları evlerde bulunan yurttaşlara, “Devlet kırdıysa yapar” dediğini, ancak aradan geçen iki günde hiç kimsenin kendilerini aramadığını belirtti.  URFA

 

Nusaybin’de çocuklar da gözaltına alındı

Nusaybin’de yapılan ev baskınlarında aralarından çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’nda yürütülen bir soruşturma kapsamında Nusaybin ilçesi Fırat Mahallesi’nde dün sabah saatlerinde 12 eve baskın yapıldı. PÖHN elemanları eşliğinde düzenlenen baskında, yaşları 13 ile 17 arasında değişen en az dört çocuk ile birlikte çok sayıda kişi gözaltına alındı. Evlerde arama yapan polisler, telefonlara da el koydu. 

Gözaltına alınanlar arasında bulunan 17 yaşındaki F.A.’nın, 10 gün önce trafik kazası geçirdiği ve ameliyat edildikten sonra tedavisine evinde devam edildiği öğrenildi. Gözaltına alınanların Mardin İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi’ne götürüldüğü belirtildi.  MARDİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.