Poyraz ve Tanhan'ın mezarlarını ziyaret

HEDEP Eşbaşkanı Tülay Hatimoğulları

HEDEP Eşbaşkanı Tülay Hatimoğulları

  • Deniz Poyraz ve Cemal Tanhan'ın mezarlarını ziyaret eden HEDEP Eşbaşkanı Tülay Hatimoğulları, Kürt halkının ne ölümlerle ne de tutuklamalarla diz çökeceğini söyledi. 

Hatimoğulları, temaslarda bulunmak üzere gittiği İzmir’de, 17 Haziran 2021'de katledilen Deniz Poyraz ile kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Cemal Tanhan'ın mezarlarını ziyaret etti. Eşbaşkan Hatimoğulları’na, milletvekilleri Burcu Gül Çubuk, İbrahim Akın, George Aslan ve Öznur Bartın’ın da aralarında olduğu partililer ile Poyraz Ailesi fertleri eşlik etti. 

İlk olarak Deniz Poyraz’ın Buca Kaynaklar'daki mezarı ziyaret edildi. Deniz Poyraz’ın mezarı başında konuşan Hatimoğulları, Poyraz'ın katledilmesinin yüreği demokrasiden, insan haklarından olan her insanı acıttığını söyledi. Paramiliter güçlerin, tetikçilerin HDP'ye saldıracak cesareti, arkalarındaki iktidar anlayışından aldığını belirten Hatimoğulları, şunları söyledi: "Onu katledenler sanıyor ki demokrasi mücadelesine diz çöktürecekler. Katilin polisler tarafından korunması, yargı sürecinde adliye salonlarında yaşananlar, katilin arkasında Suriye'de savaş çıkaran, Kürt halkına çöktürme planını hayata geçirmek isteyen iktidarın anlayışı olduğunu gösterdi. Katilin yanında yargılanması gereken bu anlayıştır. Bizler ne ölümle ne de tutuklamalara diz çöktük. Kürt halkı çok ağır bedeller ödedi. Çöktürme planının kendisi çökmüştür ama Kürt halkı mücadele ediyor. Deniz Poyraz'a sözümüz olsun ki; bıraktığı bayrak çok daha yükseklerde yerini bulacaktır." 

Deniz Poyraz'ın annesi Fehime Poyraz ise "Bugün bir Deniz gitti, bin Deniz geldi. Şehitlerin ve bedel ödeyenlerin yeri çok büyüktür" dedi.

Aynı mezarı paylaşıyorlar

Hatimoğulları, beraberindeki partililerle birlikte daha sonra Cemal Tanhan'ın mezarını ziyaret etti. Tanhan'ın yakınlarına baş sağlığı dileyen Hatimoğulları, Cemal Tanhan'ın ağır hastalık geçirirken serbest bırakılmayan siyasi bir esir olduğunu vurguladı. Tanhan'ın hasta tutsaklarla ilgili yürütülen politikalar nedeniyle hayatını kaybettiğini dile getiren Hatimoğulları, şöyle konuştu: “Faşist, ırkçı güçler tarafından katledilen oğluna kavuşmak istemiş ve aynı mezarı paylaşıyorlar. Bu mezar bu ülkede Kürtlerin, sosyalistlerin yaşadığı acıların sembolü oldu. İşte faşizm budur. Cezaevleri ile ilgili yürüttüğümüz siyasetin ne kadar halkı olduğunu herkes görecek. Bütün hasta tutsaklar acilen serbest bırakılmalıdır. Yine cezaevlerinde Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için açlık grevleri devam ediyor. Zaten cezaevleri işkencehaneye dönüştürülmüş durumda. İktidara, zulmünüzde boğulun, diyoruz. Cezaevlerinde yaşanan açlık grevinde tabutların çıkmaması için İmralı tecridi kaldırılsın. Bu ülkede barış, adalet tesis edilene dek mücadelemizi devam ettireceğiz.”

Cemal Tanhan'ın kızı Ayşe Tanhan ise, şunları söyledi: "Babam gibi hasta çok fazla tutuklu var. Özellikle hasta tutuklular içeride ölüme götürülüyor. Doktorlar 'bu ölecek' dediğinde tahliye ediliyorlar. Bu zulme son versinler. Devletin zulmü hep üstümüzde. Babamın 2022'de ciğerlerinde kitle tespit edildi ama tedavi edilmedi. Başka tutukluların babam gibi olmasını istemiyorum."

Mezar ziyaretlerinin ardından Cemal Tanhan için kurulan taziye çadırına geçildi. HEDEP Eşbaşkanı Hatimoğulları, temaslarına Menemen ve Bayraklı ilçelerinde esnaf ziyaretleri ve halk buluşmalarıyla devam etti. İZMİR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.