Pozitif insanlarla vakit geçirin

Kadın Haberleri —

SAMARA SAHYOUN

SAMARA SAHYOUN

  • Tüm dünyada ve Ortadoğu’da olduğu gibi ekonomik kriz ve bitmeyen salgın süreci Lübnan ve Kürdistan’da da kadınları etkiliyor. Kadınların yaşadığı sorunlara değinen Lübnanlı psikolog Samar Sahyoun, özellikle kadınlara spor yapmaları, sağlıklı beslenmeleri, pozitif insanlarla vakit geçirilmesi, başarılı insan portrelerinin okunmasını öneriyor.

CAROLİN BAZZİ/NÛJINHA

Lübnan’daki kadınlar da Ortadoğu’daki tüm kadınlar gibi yaşanan ekonomik krizden olumsuz anlamda etkileniyor. Kadınlar bu dönem yaşanan sorunlardan kaynaklı birçok zorluk ile karşı karşıya kalırken, kriz özellikle psikolojik olmak üzere genel olarak bütün insanların sağlığını etkiliyor. Nûjinha’ya konuşan Lübnanlı psikolog Samar Sahyoun, ekonomik krizin insanlarda yarattığı sorunlara dikkat çekti.

Tüm yük kadınların omzunda

Lübnan’da kadınların ekonomik, sosyal ve sağlık açısında birçok sorun ile karşı karşıya kaldığını ifade eden Samar Sahyoun, özellikle korona sürecinde bütün sorumlulukların kadınların omuzuna yüklendiğini kaydetti.

“Zaman, kadınlar için kısalmış durumda ve bu durum herkesin çalışmasına, işine etki ediyor” diyen Samar Sahyoun, yaşanan ekonomik krizin, salgın hastalığın kadınları psikolojik olarak daha çok etkilediğini dile getirdi.

Samar Sahyoun, kadınların yaşadığı çevreye ve topluma göre psikolojilerinin değiştiğini belirtere, ekonomik ve maddi gerçekliğin de psikolojiyi etkilediğini dile getirdi.

Uyku önemli bir faktör

Kadınların ekonomik ve yaşam zorlukları altında kendilerini nasıl savunacaklarından söz eden Samar Sahyoun şöyle dedi: “Doğru uyku önemli. Çünkü uyku bedeni doyuruyor ve insana güç veriyor. Günlük olarak görevlerimizi belirlememiz gerekiyor. Var olan durumu kabul etmemiz gerekir. Her gün sorumluluklarımızla yaşamalıyız. Günlük olarak ne yapacağımızı bilirsek enerjimizi de nereye harcayacağımızı biliriz.”

Spor yapın

Spor ve hareketin sağlıklı bir yaşam için gerekli olduğunu ifade eden Sahyoun, sağlıksız yiyeceklerden uzak durulmasını gerektiğini söyledi. Sporun ruh ve düşünceye olumlu etkilerine de dikkat çeken Sahyoun, özellikle çevrede negatif enerji yayan kişilerden uzak durulması ve olumlu, pozitif düşüncelere sahip insanların tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

Her zaman ilhama ihtiyacım var

Kadının birçok yönden güçlü olduğunu ifade eden Samar Sahyoun, “Sağlıklı bir yaşam sürmek istiyorsak öncelikle sabırlı olmamız gerekiyor” dedi.  Kriz süreçlerinde kadınların elinden geleni yapmasını isteyen Sahyoun, “Her zaman ilhama ihtiyacımız var. Bu nedenle birçok zorluk yaşayan ve bu zorluklardan başarı ile çıkan kişilerin biyografilerinin okunmasını öneriyorum. Gelin sağlığımızı psikolojik sağlık ile koruyalım” diye seslendi. Samar Sahyoun, iyi bir psikolojiye sahip olan kişilerin toplumda değişimi sağladığına dikkat çekti. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.