Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bazı Türk ürünleri ile Türkiye vatandaşlarının işe alınmasını yasaklayan, vize muafiyetinin kaldırılmasını, charter seferlerinin iptal edilmesini ve kimi Türk firmaların Rusya'daki faaliyetleri sınırlandırmayı ya da tamamen yasaklamayı öngören dün kararnameyi imzaladı.
Rus pilotun cenazesi Türkiye'ye teslim edildi
Öte yandan dün, Türk Başbakan Ahmet Davutoğlu, sınır ihlali yaptığı bahanesiyle 24 Kasım'da Türk jetlerince düşürülen Rus uçağının öldürülen pilotunun cenazesinin Türkiye’ye teslim edildiğini açıkladı. Davutoğlu cenazenin Rusya’ya teslim edileceğini de ekledi.
Kirli işbirliğinin sonucu
Rus pilotun cenazesinin Türkiye'ye teslim edilmesi ise radikal dinci çeteler ile AKP Hükümeti'nin yakın işbirliği de bir kez daha gözler önüne serdi. Zira Türk devleti uzun zamandır, uçaktan paraşütle atlayan pilotu havada ateş açarak öldüren radikal dinci çetelerin hamililiğini yapıyor.
Türkiye çetelerin hava gücü gibi çalıştığını da Rus uçağını düşürerek ortaya koymuştu.
MOSKOVA/ANKARA