RAWA ve KJAR saldırılara karşı ortak çalışacak

Kadın Haberleri —

KJAR ve RAWA

KJAR ve RAWA

  • RAWA, Doğu Kürdistan Özgür Kadın Topluluğu’na (KJAR) gönderdiği mesajda işgalci devletlerin saldırılarına karşı başta kadınlar olmak üzere Kürt halkının direnişini selamladı.

Afganistan Devrimci Kadınlar Topluluğu (RAWA), Doğu Kürdistan Özgür Kadın Topluluğu’na (KJAR) gönderdiği mesajda işgalci devletlerin saldırılarına ve bunlara karşı başta kadınlar olmak üzere Kürt halkının direnişine vurgu yaptı.

Türk ve İran devletlerinin Kürt halkına yönelik saldırılarını şiddetle kınayan RAWA, Kürt kadınlarının mücadelesi ve devriminin Ortadoğu’daki kadınlar için bir umut kaynağı haline geldiğini kaydetti.

Mesajda devamla şunlar ifade edildi: “Afganistan ve Kürdistan kadınları olarak saldırılara karşı ortak çalışmalar yapacağız. Türkiye faşist devleti ilk kez saldırmıyor. Yıllardır Kürt halkını hedef alıyor ve Kürt kadın savaşçıları şehit ediyor. Ancak dünya ülkeleri bu suça karşı herhangi bir tavır almıyor ve sessizliği seçiyor. Afgan kadınları Kürt kadınlarıyla aynı davayı savunuyor. Bu yüzden Kürt kadınlarının baskı ve işgale karşı mücadelesini destekliyoruz. Dört Kürt tutsağın İran rejimi tarafından idam edilmesini kınıyoruz.” AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.