
Fırat’ın Gazabı Eylem Odası Komutanlığı, bir haftalık bilançoyu paylaştı. kamuoyu ile paylaştı. Reqa ve Dêrazor’da bin 762 kilometrekarelik alan temizlendi; Reqa’da 18 köy ve 34 mezra, Dêrazor’da ise 46 köy ve 177 mezra özgürleştirildi.
QSD’nin Hesekê’de bulunan karargahında yapılan ve Fırat’ın Gazabı Eylem Odası komutanlarından Dijwar Xebat, YPJ komutanlarından Dilbirîn Kobanê, Dêrazor Askeri Meclisi Komutanı Ehmed Ebû Xewle’nin de hazır bulunduğu basın açıklaması metni, Fırat’ın Gazabı Eylem Odası Sözcüsü Cîhan Şêx Ehmed tarafından okundu.Uluslararası ve bölgesel, çok sayıda gazetecinin de hazır bulunduğu açıklamada, Reqa’ya giden tüm yolların yakında kesileceği belirtildi. Açıklama şöyle:
“Reqa ve Dêrazor’a yönelik kurtarma hamlemiz, halkımıza söz verdiğimiz gibi büyük bir kahramanlıkla devam ediyor. Güçlerimiz teröristlere ağır darbeler vurarak Suriye topraklarını terörden temizlemeyi hedeflemektedir. Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nin üçüncü aşamasında şehit düşen Xalid El-Ensarî şahsında bütün ölümsüz şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.
Hamlenin bu aşamasında Reqa’ya ve Dêrazor’a ulaşan yolların tamamının kesilmesi için çalışmalar devam etmektedir. Reqa ve Dêrazor halkına çok yakında terörün biteceği ve zaferin yakın olduğu müjdesini vereceğiz. Şehitlerimize ve yol arkadaşlarımıza verdiğimiz sözü bir kez daha tekrarlıyor ve demokrasi, özgürlük ve halkların kardeşliği temelinde bir yaşamın yakın olduğunu belirtiyoruz.
Son bir haftanın bilançosu
Hamlenin son bir haftasının bilançosu şöyle:
* Reqa ve Dêrazor’da bin 762 kilometrekarelik alan çetelerden temizlendi.
* Reqa’da 18 köy ve 34 mezra, Dêrazor’da ise 46 köy ve 177 mezra özgürleştirildi.
* Bu süre içerisinde 172 çete elemanı öldürüldü, 8’i sağ olarak yakalandı.
* 2 adet bomba yüklü araç imalathanesi ve bir adet cephane deposu imha edildi.
* Bu süre içerisinde savaşçılar 9 adet bomba yüklü araç, 6 adet askeri araç, 2 adet motosiklet, 2 adet doçka teçhizatlı araç, 2 adet top ve 3 adet keşif uçağı imha edildi.
* 3 askeri araç, 1 adet katyuşa, 2 adet 14,5 mm’lik doçka, 1 adet 12,7 mm’lik doçka, 1 adet 120 mm’lik havan, 1 adet 82 mm’lik havan, 1 adet 60 mm’lik havan, 1 adet ısı algılayıcı akıllı füzenin içinde bulunduğu sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.
* Bu süre içerisinde 10 savaşçımız kahramanca savaşarak şahadete ulaştı, 11 arkadaşımız da yaralandı.
Türk ordusu durmuyor
Türk ordusu ve güdümündeki çetelerin Rojava ve Kuzey Suriye’ye dönük saldırıları devam ediyor.
YPG Basın Merkezi’nin açıklaması şöyle:
* 21 Şubat 2017’de akşam saatlerinde Türk ordusuna bağlı çeteler, havan toplarıyla Efrîn’ê bağlı Qitmê köyünü bombaladı. Aynı gün Maranez ve Vilat Qadî köylerine saldırınca havan toplarıyla karşılık verildi. Türk savaş uçakları da Efrîn ve Şehba üzerinde uçuş gerçekleştirdi.
* 22 Şubat 2017’de öğle saatlerinde Kobanê’nin Silîpqiran köyünden Rojava topraklarına giren Türk işgal güçleri, yurttaşlara ait birkaç evi yıktı. Güçlerimizin müdahale etmesiyle Türk askerleri geri çekilmek zorunda kaldı.
* 24 Şubat 2017’de Türk ordusuna ait bir helikopter Çilaxa’ya bağlı Sefa köyü üzerinde uçarak, etrafını bombaladı.
* 25 Şubat 2017’de Efrîn’in Bilbilê ilçesine bağlı Zehre köyünde iş makineleriyle sınırı geçen Türk işgal güçlerine müdahale edildi. Bunu üzerine araçlarıyla geri çekildiler.
* Aynı gün Türk ordusu ve bünyesindeki çeteler, Efrîn’in Maranez ve Belûnê köyüne havan ve obüs toplarıyla saldırdı. Güçlerimiz de karşılık verdi.
ANHA / HESEKÊ