RJAK üyeleri avukatları ile görüştürülmüyor

Kadın Haberleri —

RJAK

RJAK

  • KDP asayişinin 23 gündür alıkoyduğu 3 RJAK üyesinin avukatlarıyla dahi görüştürülmemesine tepki gösteren RJAK diplomasi üyesi Necbir Efrîn, “Arkadaşlarımızın yürüttüğü çalışma illegalize edilmek isteniyor. En temel hak olan avukat görüşmeleri dahi engelleniyor” dedi.

 

23 gündür KDP asayişi tarafından alıkonulan 3 RJAK üyesinin avukatlarıyla görüşmesine izin verilmiyor. Bu tutuma tepki gösteren RJAK diplomasi üyesi Necbir Efrîn, üyelerinin can güvenliğinden endişe duydukları ifade ederek “Bütün engellemelere rağmen arkadaşlarımıza ulaşmak için çaba içindeyiz. Alıkonuldukları günden beri haber almıyoruz. Bugüne kadar ne ifadeleri alınmış ne de mahkemeye çıkartılmışlar. Avukatlarımız engellenerek geri gönderiliyor. Bu uygulamayla bizleri bıktırmak istiyorlar. Arkadaşlarımızın yürüttüğü çalışmalar illegalize edilmek isteniyor. En temel hak olan avukat görüşmeleri dahi engelleniyor” dedi.

Yaşananların hukuka aykırı olduğunu vurgulayan Necbir Efrîn, “KDP iktidarı, özgürlük arayışı olan kadınları engellemek ve eve kapatmak” istiyor diyerek herkesi 3 üyelerinin akıbeti için duyarlı olmaya ve tepki göstermeye çağırdı.

Ne olmuştu?

Kürdistan Özgür Kadın Örgütü (RJAK) üyeleri Xewla Mihemed Hesen, Ciwana Abdulbaqî ve Seyran Ehmed, DAİŞ’in 3 Ağustos 2014’te gerçekleştirdiği Êzîdî Soykırımı’nın yıldönümünde, yaşamını yitirenleri anmak amacıyla Şengal’de düzenlenen etkinliğe katılmıştı. Her 3 aktivist, Hewler’e dönüş yolunda KDP asayişi tarafından alıkonulmuştu.

HEWLER

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.