Rojava için boks turnuvası

Kadın Haberleri —

 Otuzaltı Dövüş turnuvası

Otuzaltı Dövüş turnuvası

  • Thirtysix Fights, bu yıl “Jin Jiyan Azadî” şiarıyla düzenlediği 3’üncü yarışmalarından elde ettiği geliri Rojava’daki kadın sığınma evine bağışladı. Cizre Kantonu Kadın Sığınma Evi Başkanı Evîn Paşo, “Öcalan’ın geliştirdiği Demokratik Modernite’nin yaşam bulduğu Rojava ile dayanışmanız önemli” dedi

HAKAN TÜRKMEN/BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin’de Muay Thai, K1 ve boks branşlarında düzenlenen Otuzaltı Dövüş (Thirtysix Fights) bu yıl “Jin Jiyan Azadî” şiarıyla yapıldı. 6 Nisan tarihinde SO36’da düzenlenen müsabakalarda 14 maç yapıldı, 28 sporcu yarıştı. 2 set ve 3’er dakika şeklinde olan müsabakaların 6’sında kadınlar yarışırken, 8’inde de erkekler yarıştı.

Kurdistan’la dayanışmayı esas alan Thirtysix Fights ilk olarak 2019’da düzenlendi, buradan elde edilen gelir Kuzey-Doğu Suriye’deki tek protez atölyesine bağışlandı. Bu atölyede savaşta ağır yaralananlara protezler yapılıyor.

İkinci müsabaka 2022’de Başûrê Kurdistan’daki Mexmûr Kampı’nı desteklemek için düzenlendi. Kamp halkı, Türk devleti ve Başûr hükümetinin ambargosundan dolayı tıbbi ihtiyaçlara erişemiyordu.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen müsabaka ise ‘’Jin Jiyan Azadî” şiarıyla Kuzey-Doğu Suriye’nin Cizre Kantonu’nda bulunan kadın sığınma evi için düzenlendi. Müsabakayı on-line izleyen Cizre Kantonu Kadın Kurulu Başkanı Evîn Paşo, Rojava’daki kadınların saldırılardan doğrudan etkilendiğine işaret etti.

 

Cizre Kantonu Kadın Sığınma Evi ve Kadın Komisyonu Başkanı Evîn Paşo

 

Dayanışma umut verici

Evîn Paşo, “Dünyadaki savaşlardan ilk etkilenenler çocuklar ve kadınlar oluyor. Suriye savaşında ve Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarda da aynı durum gelişti. Kadınlar, Rojava Devrimi’nde DAİŞ’e karşı en ön saflarda savaştı. Askeri, psikolojik ve öncü rolü burada ortaya çıktı. Bu nedenle Rojava Devrimi, Kadın Devrimi oldu. Kapitalist sisteme karşı ‘Jin Jiyan Azadî’ düşüncesinin sahibi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın geliştirdiği Demokratik Modernite’nin yaşam bulduğu Rojava ile dayanışma içerisinde olmanız önemli” dedi.

 

 

Kadınlar tek vücut

Ardından Kürt Kadın Barış Bürosu (Cenî) adına açıklama yapıldı. 2010 yılından bu yana Kurdistan, Ortadoğu ve dünyada önemli kadın isyanlarının yaşandığına dikkat çekilen açıklamada, “‘Jin Jiyan Azadî’ ayaklanması ve Rojava Kadın Devrimi her geçen gün geliyor. Kadınlar, 25 Kasım veya 8 Mart gibi günlerde de protestolarını sürdürüyor. Her ne kadar bu kavgalar kadın mücadelesine odaklansa da gündemi belirlemek, erkek egemen sistemi tartışmaya açmak, mevcut duruma üçüncü bir gözle bakmak ve perspektif geliştirmek gerekiyor. Kürt Kadın Hareketi onlarca yıldır tek vücut olduğumuzu vurguluyor. Bunu ulus ötesi dayanışma ve örgütlenmenin başarabileceğine inanıyoruz” denildi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.