Rosa Kadın Derneği kongre yaptı

Kadın Haberleri —

.

.

  • Kongresini gerçekleştiren Rosa Kadın Derneği, tüm saldırılara karşı örgütlü mücadeleyi sürdürecekleri vurgusunu yaptı.

AMED

Rosa Kadın Derneği, “Militarist ve cinsiyetçi ideolojinin yarattığı kadın kırımına karşı birleşik kadın mücadelesi ile özsavunmadayız” şiarıyla 1’inci Olağan Kongresi’ni Amed’in Yenişehir ilçesinde gerçekleştirdi.

Kongrede Rosa Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya, HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran ve DBP Eşbaşkanı Saliha Aydeniz konuştu.

Adalet Kaya, katledilen Deniz Poyraz’ı anarak, örgütlü kadın mücadelelerini tüm saldırılara rağmen sürdüreceklerini söyledi. 

Erkek yargıyı yargılıyoruz

HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran ise erkek egemen iktidarın dünyanın dört yanında olduğu gibi Türkiye’de de tekçi, militarist sistemini dayattığına dikkati çekti. Kadın mücadelesi yürütenlerin dört duvar içine hapsedilse de kadınların mücadeleden vazgeçmediğini belirten Başaran, “Yargılanan kadınlar, yaptıkları savunmalarla erkek yargıyı da yargılayan yerde duruyorlar. Dört bir yandan saldırı altındayız ama kadın mücadelesi geri adım attırılamıyor. Yolumuzda dikilen erkek ve erkek devlet var ama biz bunu yerle bir edeceğiz” diye konuştu. 

DBP Eşbaşkanı Saliha Aydeniz de, cezaevlerinde direnen kadınlar şahsında kadın mücadelesi için mücadele verenleri selamladı.
 
Yeni yönetim kurulu

Konuşmalardan sonra derneğin faaliyet ve mali raporları okundu. Raporların ardından tek liste ile gidilen seçimde Rosa Kadın Derneği yönetim kuruluna Adalet Kaya, Ruken Ergüneş Özdemir, Elif Tirenç İpek Ulaş, Berfin Polat Atuğ ve Nevin Girasun seçildi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.