Rotinda’dan yeni albüm: Heval

Kültür/Sanat Haberleri —

Rotinda

Rotinda

  • Sanatçı Rotinda’nın yeni albümü, tamamı Kürtçe olan yedi eserden oluşuyor. Heval albümünün 27 Kasım’da hem dijital platformlarda hem de CD formatında yayınlanması bekleniyor.  Rotinda, “Bu dünyada nefes aldığım sürece Kürt ve Kürdistan mücadelesini dile getireceğim” diyor. 

ERKAN GÜLBAHÇE/SAARBRÜCKEN

Sanatçı Rotinda Yetkiner 13. albümü 'Heval' ile PKK’nin kuruluş yıl dönümü 27 Kasım’da müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Albümde yer alan parçaları peyderpey yayınlayacak sanatçı, bu eserlerden biri olan Yekîtî’yi 3 Temmuz’da dinleyiciyle buluşturacak. 

Sanatçı Rotinda’nın yeni albümü, tamamı Kürtçe olan yedi eserden oluşuyor. Heval albümünün 27 Kasım’da hem dijital platformlarda hem de CD formatında yayınlanması bekleniyor. Rotinda, “Albümdeki parçaların her birinin anlamı ve önemi ayrı. Her eser ayrı bir rol üstleniyor. Yedi parçadan oluşacak bu albümü tek seferde yayınlamak yerine, önemli parçaları önemli tarihlerde dinleyiciyle buluşturmak istiyorum” diyor. 

Peyderpey yayınlancak

Rotinda neden böyle bir yöntem tercih ettiğini ise şöyle izah ediyor: “İnternet çağında yaşıyoruz ve hayatın ritmi çok hızlı atıyor. Bu çalışmayı albüm olarak direkt çıkarmış olsaydık, birkaç gün içerisinde dinlenip, olayların gelişine bağlı olarak arka plana düşecekti. Eserleri tek tek, zamanında ve önemli günlere atıf yaparak yayınlayacağız. Böylece bestelerin daha fazla kişiye ulaşacağını ve mesajlarının da daha net ulaşacağını düşünüyorum. Tabi bu benim düşüncem. Son kararı verecek olanlar elbette dinleyicilerdir.”

İlk olarak Yekîtî

Rotinda, albümde ye alan eserlerinden ilk olarak Yekîtî’yi dinleyicilerle buluşturuyor. Yekîtî parçasıyla Kürt halkının birliğine duyulan ihtiyaca vurgu yapmak istediğini belirten Rotinda, “Bu vurguyu daha gür dile getirmek için eseri sanatçı arkadaşlarımla birlikte koro halinde seslendirdik” diyor. Rotinda, bu şarkıyla Kürtlere ve Kürt siyasetçelere mesajı vermek istediğini söylüyor: “Birlik olmadığımız sürece Kürdistan olmayacaktır diyorum. Dünya Kürtlerden birlik istiyor. Kürtler de Kürtlerden birlik istiyor. Yani herkes Kürtlerin birlik olmasından istiyor. Ben de bu isteğimi bu eserimle dile getirmeye çalıştım.”

Heval 15 Ağustos’ta 

Sanatçı Bermal Çem ile Zap ve Avaşîn direnişlerini anlatan “Zap” isimli bir şarkıda düet yaptıklarını belirten Rotinda, “Bu parça da Heval albümünde yer alacak. Klip çalışmaları başladı, üç hafta gibi bir sürede yayınlanmasını planlıyoruz” dedi. Rotînda, Şehit Atakan Mahir ve Şehit Şervan Varto anısına bestelediği, albümüne ismini veren ‘Heval' parçasını ise 15 Ağustos’ta dinleyici ile buluşturacak. 

Asla unutmayacağım

Bugüne kadarki tüm albümlerinde Kürdistan’ı, özgürlük mücadelesini ve bu mücadelede ölümsüzleşen kahramanları işleyen Rotinda, 'Heval' albümünü de bu konsepte göre hazırladığını belirtiyor. "Ben bu dünyada nefes aldığım sürece Kürt ve Kürdistan mücadelesini dile getireceğim. Bu mücadelede öyle insanlar tanıdım ki onlar 100 yılda geçse de asla unutmayacağım insanlardır” diyen Rotinda şöyle devam ediyor: “Onların sevdasını, isteklerini, hayallerini ve direnişlerini dile getirmeye çalışıyorum. Henüz hayatının baharında 18-19 yaşlarında gencecik insanlarımız halkının uğrunda canlarını veriyor. Ben de bir nebze bunları dile getirmeye çalışıyorum. Bu kahramanlıklardan ve direnişlerden daha önemli bir şey olabilir mi? Ben günün yirmi dört saati ruhen onlarla birlikte yaşıyorum. Bundan dolayı da tüm müzikal yaşamımı onlar üzerine kurgulamaya çalışıyorum.”

Sterk TV’de yayınlanacak

Yekîtî eserine aranjör olarak destek sunan Mazlum Rewşen ile koroda yer alan solistler Memo Gül, Hozan Aydın, Azad Karahan, Berivan Çewlîk ve Gulê Rojhilat’a teşekkür eden Rotinda, parçaya Azad Karahan tarafından da klip çekildiğini  söyledi. Zeynep Kınaca’nın (Zilan) şehadet yıl dönümü 30 Haziran’a denk getirilmek istenen ancak teknik sorunlardan ötürü 3 Temmuz Pazar günü dinleyicileriyle buluşacak eser Sterk TV’de yayınlanacak. Parçayı sanatçının Instagram (rotndapola3) ve Youtube (ROTINDA Jan Yetkiner) sayfalarından da dinleyebilirsiniz. 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.