RSF: Güçlü bir feminist ses susturuldu

Kadın Haberleri —

Nagihan Akarsel

Nagihan Akarsel

  • Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF), “Güçlü bir Kürt feminist ses susturuldu” diyerek Nagihal Akarsel’in katledilmesini kınadı.

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF), Jineolojî dergisi editörü Nagihan Akarsel’in katledilmesini yaptığı yazılı açıklamayla kınadı. 

Paris merkezli Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF), “Güçlü bir Kürt feminist ses susturuldu” diyerek Nagihal Akarsel’in 4 Ekim’de Başûrê Kurdistan’ın Silêmanî’deki evinin önünde silahlı saldırı sonucu katledilmesini kınadı. 

RSF, bu saldırının bir yıl içerisinde Başûrê Kurdistan’da “Kürt şahsiyetler veya Türk hükümetini eleştiren aktivistlere yönelik beşinci suikast saldırısı” olduğunu hatırlattı. 

RSF Ortadoğu Bürosu, “Kürt feminist gazeteci ve yazar Nagihan Akarsel'in, Kürt kadınlarının kadınların kurtuluşu için ayaklanmaya öncülük ettiği bir dönemde işlenen cinayeti RSF şiddetle kınıyor” dedi.

RSF açıklamasında yerel yetkililerin bu olayı tüm yönleriyle aydınlatmasını, failleri yargılamasını ve Akarsel için adaleti sağlamasını istedi.

HABER MERKEZİ

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.