Sadece adalet istiyoruz

 Opera Meydanı eylemi

Opera Meydanı eylemi

  • Kürtler, Fransa Adalet Bakanlığı’na seslenerek, adalet çağrısında bulundu: “23 Aralık ırkçı bir saldırı değil terörist saldırıdır. 10 yıldır adalet bekliyoruz. Fransa’dan sadece adalet istiyoruz.”

SELMA AKKAYA/PARİS 

Fransa Adalet Bakanlığı’nın karşısındaki Opera Meydanı’nda gerçekleşen eylemde “adalet” çağrısı yapılarak, 23 Aralık’ta gerçekleştirilen katliamın adli bir vaka değil, terör kapsamında ele alınması çağrısı yapıldı. 

Katliamda yaşamını yitirenlerin yakınlarının da katıldığı eylemde TEV-ÇAND’lı sanatçılar enstrümanlarıyla yer alırken, 1. ve 2. Paris Katliamı’nda şehit düşen Kurdistanlıların fotoğrafları taşındı. 

FOTO: Erdoğan Zamur / Paris

Bir kez daha sesleniyoruz

CDK-F Dış İlişkiler Temsilcisi Berivan Fırat, “23 Aralık’ta yaşanan katliam için buradayız. Paris’in orta yerinde Evîn, Mîr ve Abdurrahman katledildi terörist bir saldırı sonucu. 10 yıl önce de Sakine, Fidan ve Leyla aynı yöntemle katledildi” dedi. “İkiyüz metre ilerimizde Adalet Bakanlığı var” diyerek, sayısız kez Kürt kurumlarının bakanlığa “Sakine Cansızların dosyası üzerindeki gizlilik kararını kaldırdığınız zaman ancak Kürtlerin güvenliği sağlayabilir, gelecek saldırıların önünü alabilirsiniz” mesajı verdiklerini söyleyen Fırat, “Buna rağmen bugüne kadar hiçbir adım atılmadı. Ve bugün bize bu bir ırkçı saldırıdır diyorlar. Hayır, bu saldırı ırkçı bir saldırı değil aynı zamanda bir terörist saldırıdır” ifadelerini kullandı. 

FOTO: Erdoğan Zamur / Paris

Bizi bu iddiaya inandıramazsınız

“Biz 10 yıl boyunca bütün yaşadıklarımızdan şunu biliyoruz ki, bu saldırı bir terör saldırısıdır” diyen Fırat şöyle devam etti: “Her sokak başında kamera var. 11 gün önce cezaevinden çıkan birinin, kendi başına silah bulamayacağını, Kürtleri hedef almayacağını hepimiz çok iyi biliyoruz. Bizi, buna inandıramazsınız. Bu bir terörist saldırıdır, saldırgan da direkt Kürtleri hedeflediğini açıklamıştır. Biz Fransa’dan sadece adalet istiyoruz. 10 yıldır haykırdığımız gibi bugün yine burada adaleti haykırıyoruz.”

Adli vakaya dönüştüremezsiniz

Jineoloji Akademesi adına Sarah March ise “Hedeflenen kişi Kürt kadınlarının önemli bir figürüydü. Tam da 9 Ocak Katliamı’nın hazırlıklarının yapıldığı bir dönemde bir kişinin Kürtleri sadece ırkçı temelde hedef almasının mümkün olamayacağını herkes biliyor. Bu bir terörist saldırıdır, adli bir vakaya dönüştüremezsiniz. 9 Ocak dosyası üzerindeki gizlik kararı kaldırılsın, bu dosya da terörle mücadele kapsamında ele alınsın” diyerek, adalet ve hakikat çağrılarını yineledi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.