Sakine’nin katili: Ben devletime hizmet ediyorum

Kadın Haberleri —

İbrahim Barkın

İbrahim Barkın

  • Sakine Kültür’ü işkenceyle katleden Özel Harekat Ocakları Şırnak İl Başkanı İbrahim Barkın, mahkemede “Ben devletime hizmet ediyorum. Asker ve polisle ilişkilerim güçlü” diyerek kendini savundu.

Şirnex’in Silopî ilçesinde Sakine Kültür’ü işkenceyle katleden ve daha sonra yakan Özel Harekat Ocakları Şırnak İl Başkanı İbrahim Barkın’ın yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

Cizre 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada katil duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. 

Duruşmaya ayrıca Sakine Kültür’ün ailesi, çok sayıda baro, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Amed Şubesi, Tevgera Jinên Azad (TJA), siyasi parti temsilcileri ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da katıldı.

Barkın’ın da psikolojisi yerinde değilmiş

Duruşmada ifadesi alınan fail, Sakine’nin kendisine şantaj yaptığını ileri sürerek, “Ben devletime hizmet ediyorum. Asker ve polisle ilişkilerim güçlü. Onları devamlı evimde misafir ediyordum. Emniyet ve jandarmalarla ilişkimin yakın olduğu herkes tarafından biliniyordu” dedi.

Çelişkili ifadeler veren ve bunu da “psikolojisinin yerinde olmamasına” bağlayan katil İbrahim Barkın, Sakine’yi katlettiği anı anlattı. Sonrada olayı çok hatırlayamadığını iddia etti.

Sakine’yi soğukkanlılıkla katletmiş

Sakine Kültür’ün avukatı Gülcihan Tokay’ın ise duruşmada yaptığı konuşmada failin Sakine’yi tasarlayarak ve işkence ederek katlettiğini belirtti. Tokay, “İbrahim Barkın’ın ifadeleri değiştirilmeye çalışılmış. Katliam canavarca ve soğukkanlılıkla işlenmiş. Cinayete ilişkin tüm somut deliller ortadadır. Sanık tamamen suçtan kurtulmaya ve ceza indirimi almaya çalışmaktadır” ifadelerini kullandı.

Bir sonraki duruşma 14 Mart’ta

Duruşmaya katılım talebinde bulunan Şirnex, Amed, İstanbul, Êlih, Sêrt ve Semsûr barolarının talepleri reddedildi.

Duruşma sonucunda mahkeme heyeti, failin kaçma şüphesinin bulunması nedeniyle tutukluluğununu devamına, yeni tanıkların dinlenmesi için bir sonraki duruşmanın 14 Mart’a görülmesine karar verdi.

ŞIRNEX

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.