Saldırı helikopterleri kovuldu

.

.

  • Zap’tan Avaşîn’e geçmek isteyen 3 helikopteri hedef alan gerillalar, 1 Skorsky’i darbeledi. 2 saldırı helikopteri Tîpa T alanına gelmek isterken müdahale edildi, helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda bırakıldı.

 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, eylemler ve Türk saldırılarıyla ilgili şu bilgiler verildi:

*  Zap bölgesine bağlı Tîpa T alanından Avaşîn’e bağlı Banista bölgesine 25 Ekim günü saat 19.10’da geçmek isteyen 3 helikopter hedef alınarak vuruldu; 1 Skorsky tipi helikopter darbelendi. Saat 19.30’da 2 saldırı helikopteri Tîpa T alanına gelmek isterken hedef alındı. Bu müdahale sonucu saldırı helikopterleri alandan uzaklaşmak zorunda kaldı ve alandaki helikopter hareketliliği durduruldu.

*  Avaşîn bölgesine bağlı Girê Kartal ve Werxelê Direniş Alanları’nda saldırı ve direniş aralıksız bir biçimde devam etti. Sadece Girê Kartal’da değil, Girê Kartal silsilesinde uzun bir silsileye ve geniş bir bölgeye yayılan çatışmalar, tüm şiddetiyle sürdü ve Girê Kartal’dan Stûnê alanına doğru genişledi. Detayları şöyle:

*  Türk ordusu, 25 Ekim günü Girê Kartal Direniş Alanı’na patlayıcı ve kamera takılmış kumandalı bir araçla saldırmak istedi. Gerillaların vuruşları sonucunda bu araç, patlayıcı ve kamerasıyla birlikte imha edildi.

*  Kartal Direniş Alanı’nda bulunan savaş tünellerine aynı gün yaklaşmak isterken, gerillalar tarafından 3 kez vuruldu. İlerleyemeyen işgalciler 4 kez patlayıcılar ile 3 kez de kimyasal silahlarla saldırdı.

*  Türk ordusunun 25 Ekim günü saat 14.30’da Direniş Alanı’na doğru göndermeye çalıştığı patlayıcı yüklü 1 dron vuruldu ve imha edildi.

* Türk ordusu, 25 Ekim günü saat 20.00’de Werxelê Direniş Alanı’nı ağır silahlarla bombalamaya başladı. Açıklama hazırlanırken devam ediyordu.

* Xakurkê’nin Goşine alanına bağlı Girê Şehîd Hawar alanını, 25 Ekim günü saat 11.00’de savaş uçaklarıyla bombalandı.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.