
HDP İzmir Milletvekili Adayı Ertuğrul Kürkçü ve HDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy’un da aralarında bulunduğu heyet, HDP’lilere yönelik saldırıların yaşandığı Uşak’ta dün temaslarda bulundu. Uşak Valisi Seddar Yavuz ile yaptıkları görüşmenin ardından açıklamada bulunan Kürkçü, polisin provokasyondaki rolüne değindi. Saldırıların dışarıdan gelen bir grup tarafından gerçekleştirildiğini kaydeden Kürkçü, “Şehir halkından kaynaklı bir dışlanma yoktur. Dışarıdan bir müdahale var. Uşak’ta partimizin adayları burada yaşıyorlar. Kendimizi özgür hissedeceğimiz bir yerdir. O istikamette çalışmalarımız devam edecektir” dedi. HDP heyeti, HDP Uşak İl Örgütü’nü de ziyarete ederek, kentten ayrıldı.
Uşak’ta geçtiğimiz hafta kalabalık bir grup, bölgedeki polislere rağmen HDP standına saldırmış, HDP bayrağını yırtıp yakarken, standı da yerle bir etmişti.
Saldırılar sürüyor
HDP’ye yönelik saldırılar ırkçı saldırılar dün de devam etti. Hatay’ın Osmaniye ilçesinde HDP seçim irtibat bürosunun önüne asılan bayraklar dün bir grup tarafından yakıldı.
Rize’de ise faşist gruplar HDP’nin seçim bürosuna saldırdı. HDP bayraklarını yere atan ülkücüler, bayrakları ateşe verdi. MHP Fındıklı İlçe binası önünde toplanan ırkçı grup, İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra dağıldı. Erzurum’da, HDP’nin seçim aracı bir grubun taşlı ve sopalı saldırısına maruz kaldı.
Tutuklamalar da başladı
Van’ın Başkale ilçesinde ziyaretleri tepkiyle karşılanan AKP’li vekillerin hedef göstermesi sonucu gözaltına alınan DBP Başkale İlçe Eşbaşkanı Senar Yeşilırmak, DTK Delegesi Derviş Polat, Başkale Belediyesi Meclis Üyesi Selahattin Bozkurt ve HDP yöneticileri Mehmet Salih Tayfun ve Tanju Sancar ‘siyasi parti çalışmalarını engelleme’, ‘halkı kin ve nefrete sürükleme’ suçlamalarıyla tutuklanarak Van F Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.
Dersim’de ise DBP Dersim Gençlik Meclisi Üyesi Zeliha Ustabaşı ve Dersim Üniversitesi öğrencileri Hasan Binbir, Berat Ekinci ve Muhammed Binbir, Pülümür-Erzincan yolunda gözaltına alınarak il emniyetine götürüldü.
HABER MERKEZİ