Somalı madenciyi tekmeleyen Yusuf Yerkel'in 'özür' açıklamasına tepki gösterdikten sonra hedef haline getirilen sanatçı Barış Atay gözaltına alındı.
Atay, dün sabah saat 06.00 sıralarında İstanbul’daki evine gelen polislerce gözaltına alınıp, Fatih Vatan Caddesi üzerindeki Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Atay’ın gözaltına alındığını Av. Efkan Bolaç sosyal medya hesabı Twitter'dan duyurdu. Av. Bolaç, "Nihayet Barış Atay'ı gözaltına aldırmayı başardılar. Birilerine yargılanacaksın demek veya affetmiyorum demek ne zamandır suç oldu?" diye yazdı.
Atay’ın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" suçlamasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alındığı anlaşıldı. Emniyet’teki işlemlerinin tamamlanan Atay, savcılık ifadesi alınmak üzerine Çağlayan Adliyesi’ne sevk edildi.
Atay, Soma katliamı sonrası madenci Erdal Kocabıyık’ı tekmeleyen dönemin Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in “özür” açıklaması ardından sosyal medya hesabı Twitter'dan "Hepiniz ağlayarak özür dileyeceksiniz. O gün geldiğinde; affedeni, acıyanı, yargılamaktan vazgeçeni de unutmayacağız! Yok öyle 'torunlarla emeklilik, hepimiz kardeşiz, kavga istemiyoruz' falan. Her şey yeni başlıyor. Bu ülkeye, insanına yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz" diye yazmıştı.
Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Atay'ın bu mesajı medya sonrası "Lütfen bu adama haddini bildiriniz!" başlıklı bir yazı kaleme almıştı.
Atay'ın gözaltına alınması özellikle sosyal medyada gündeme oturdu. #BarışAtayYalnızDeğildir etiketiyle başlatılan dayanışma kampanyası kapsamında binlerce tweet atıldı.
İSTANBUL