
Meclis Genel Kurulu’ndan geçerek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onayını bekleyen Anayasa değişikliği teklifi için fiilen başlatılan referandum sürecine karşı “Hayır” cephesi gün geçtikçe büyüyor. Sosyal medyada referandum öncesi anayasa değişikliğine “hayır” diyen ünlüler ardından sanatçılar Metin Kahraman ve Suavi, oyuncular Deniz Türkali ve Levent Üzümcü ile şair Ahmet Telli referanduma ilişkin konuştu.
‘Faşizme evet mi, hayır mı?’
Sözlerine “Tabii ki hayır” diye başlayan Metin Kahraman, “‘O kadar açıktan bir faşizme evet mi, hayır mı‘ oylaması yapılacak. ‘Diktatörlüğe evet mi’ oylaması yapılacak. Türkiye halklarının bunu çok iyi düşünüp karar vermesi gerekir. Biz Hayır’dan yanayız. Hayır’ın çıkması için de uğraşacağız ve çalışacağız” dedi. Bütün demokratlara, muhaliflere, laik kesimlere seslenen Kahraman, “Ortak demokratik bir Türkiye’yi ancak bir araya gelerek kurabiliriz ya da koruyabiliriz var olanları eksik de olsa. O yüzden herkesi yan yana birlikte çalışmaya ve bunun için çok çaba harcamaya çağırıyorum” diye belirtti.
Türkali: Vicdanınızla düşünün
Oyuncu Deniz Türkali ise, “Sadece ‘Hayır’ denmesi gerektiğini, gerisinin şu an için hiç önemli olmadığını düşünüyorum. Çağrı değil ama tercihlerini yaparken en çok vicdanlarıyla düşünsün insanlar isterim” diye konuştu.
Suavi: Hayır
Sanatçı Suavi de “Hayır” diyeceğini belirterek, “Siyasi görüşler bir kenara bırakılarak Türkiye düşünülmelidir” dedi.
Üzümcü: Geleceği düşünenlere...
Oyuncu Levent Üzümcü ise “geleceği düşünen herkese çağrı yaptığını” belirterek şunları söyledi: “Buradan vatan sevgisidir, şudur budur demenin alemi yok. Gelecekte çocuklarına aydınlık bir ülke bırakmak isteyen herkesi ‘Hayır’ demeye davet ediyorum. Böyle şey olur mu? Hangi referandum, ne referandumu? Anayasa değişikliği imiş. Anayasa değişikliği değil, bir adamı zırhla donatmak üzere bir seçim yapılıyor. Böyle şey mi var ya? Ben bunu doğru bulmuyorum.”
Telli: ‘Hayır’ en insani hal
Şair Ahmet Telli ise şunları ifade etti: “Bir oyumuz var, o da Hayır’dır. Birazcık düşünen herkesin ‘Hayır’ diyeceğine inanıyorum. ‘Hayır’ demek bence en insani halimizdir.”
DİHABER/İSTANBUL