Sanatçılar HDP’yle dayanışıyor

Kültür/Sanat Haberleri —

#HazinemizHalkımız kampanyası

#HazinemizHalkımız kampanyası

  • HDP’nin başlattığı #HazinemizHalkımız kampanyası kapsamında Amed Şehir Tiyatrosu ve Nisk Huner de  kolları sıvadı.

MİHEME PORGEBOL

Nîsk Huner “Seyrana Li Çeper” adlı oyunla 3 Şubat’ta saat 16.00’da, Amed Şehir Tiyatrosu ise Moliere’den uyarlanarak Özcan Ateş tarafından yönetilen “Dek û Dolabên Scapen” adlı oyunu 5 Şubat gösterimini HDP’ye destek amacıyla oynayacak.

Destek bekliyoruz

Amed Şehir Tiyatrosu’nun resmi, oyuncularının da kişisel dijital medya hesaplarından paylaşarak duyurduğu destek gösterimine ilişkin Dek û Dolabên Scapen adlı oyunda görev alan tiyatrocu Erdal Kaya, “Kürt tiyatrosu dayanışmayla ayakta kalan ve dayanışma kültürünün ne kadar önemli olduğunu bilen bir yapı. 6 milyon oy almış bir siyasi partinin hesaplarına el konulması halkın iradesinin gaspıdır. Bu dayanışma kültürüne önem veren sanatçılar olarak bu kampanya ya destek veriyor ve seyircilerimizin de bu çağrıya kulak vermesini bekliyoruz” ifadeleriyle kampanyaya katılım çağrısı yaptı. 

Dayanışmayı bir borç biliyoruz

Amed Şehir Tiyatrosu’nun ardından bir dayanışma çağrısı da Nîsk Huner’den geldi. Kampanyaya bu sene sahnelemeye başladıkları Seyrana Li Çeper adlı oyunla destek olacağını açıklayan Nîsk Huner’in dayanışma gösterimi 3 Şubat’ta saat 16.00’da Amed Şehir Tiyatrosu’nda olacak. Nîsk Huner sanatçılarından Deniz Özer de HDP’ye uygulanan siyasi ambargonun gasptan başka bir şeyle tanımlanamayacağını vurgulayarak “İnsanların siyasi ve toplumsal iradelerinin gaspı anlamına gelen bu kararın karşısındayız. Bunu saklamaya gerek yok, varlığı inkar edilip sözü yasaklanan bir halkın sanatını yapmaya çalışanlar olarak HDP’ye dönük bu kararın gerekçelerini iyi tanıyoruz. Bu yüzden dayanışmayı borç biliyoruz” dedi. 

Partimize inanıyor ve güveniyoruz 

HDP’yle dayanışmak için bir başka çağrı da müzisyen Ali İnanır’dan geldi. Twitter hesabından “HDP Genel Merkezi'nin yaptığı dayanışma çağrısına destek amaçlı bende Rayîr albümümün tüm satış gelirlerini partimize bağışlayacağım! Ekonomik yaptırımlarla partimize verilen zararın bu yolla bir nebzede olsa azaltılacağı düşüncesindeyim”  dedi. Gazetemize açıklama yapan İnanır, “Partiye karşı haksız tutumlar nedeniyle bu kararı aldım. Diğer taraftan da halkının ve sanatçısının tüm baskılara rağmen partisinin yanında olduğunu gösterebilmek istedim. Dilerim bu girişimlerimiz bir akıma dönüşür ve bu tutum herkes tarafından desteklenir. Biz partimize inanıyor ve güveniyoruz. Birçok zorluklardan geçtik. Bunu da dayanışmayla atlatacağız” ifadelerini kullandı. 

*****

Tablo için 7.500 dolar

Norveç'te yaşayan Kürt ressam Hakan Yaşar, tablosunu açık arttırmaya koyarak HDP’ye destek olacağını duyurdu. Şimdilik tablo için biçilen fiyat 7 bin 500 dolar. Açık arttırma kampanyası 1 Şubat 22.00’ye kadar devam edecek. Sanatçı Hakan Yaşar Independent Türkçe’ye verdiği röportaj da, “Bundan sonra ödül alan ve hiçbir zaman satmayı düşünmediğim bir çalışmamı bu kampanyaya dahil edeceğim. Söz sahibi olmayan hak sahibi olamaz. Bugün biz HDP'yi destekleyeceğiz ki onlar söz sahibi olsun ki bizi hak sahibi yapsınlar” diye konuştu. 

TİYATRO GÖSTERİM TARİHLERİ

Tarih: 5 Şubat Pazar 

Saat: 19.30

Yer: Amed Şehir Tiyatrosu

Ekip: Amed Şehir Tiyatrosu

Oyunun Adı: Dek û Dolabên Scapen

Yazar: Moliere

Yönetmen: Özcan Ateş

Çeviri: Dilawer Zeraq

Oyuncular: Yavuz Akkuzu, Sena Özbey, Şehabettin Dağ, Erdal Kaya, Şahperi Alphan, Özkan Şeker, Nurşen Adıgüzel, Sadettin İnal.

 

Tarih: 3 Şubat Cuma

Saat: 16.00

Yer: Amed Şehir Tiyatrosu

Ekip: Nîsk Huner

Oyunun Adı: Seyrana Li Çeper

Yazar: Fernando Arrabal

Yönetmen: Nazmi Karaman

Çeviri: Aydın Rengîn

Oyuncular: Deniz Özer, Gulan Mizgîn, Habîb Çelîk, Şîrvan Yelboğa, Bahoz Özsunar

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.