Sanatçı Nizamettin Arıç, 3 Ocak günü bir internet sitesine verdiği röportajda, aralarında sanatçı Delil Dilanar, Gani Nar, Xero Abbas ve ZeleMele'nin de bir grup sanatçı ile yeni bir birlik kurduklarını söylemişti. Sanatçı Delil Dilanar, röportajın yayınlanmasından iki gün sonra yaptığı bir açıklamada Ariç'in açıklamasını yalanladı.
Dilanar, kısa bir dönem öncesinde birkaç sanatçıyla Wan deprem mağdurlarıyla dayanışma amacıyla bazı sanatçılarla birlikte Köln'de bir konser verdiklerini belirterek, "Öyle anlaşılıyor ki Ariç bu projeden bahsetmek istemiş. Ancak kamuoyu bilmelidir ki bu proje ne bir grup kurma neden bir sanatçılar birliği kurma projesiydi. Bu sadece güncel birkaç konser projesiydi. Ancak böyle bir birlikten hiçbir haberimin olmadığı ve üyesi olmadığımın bilinmesini isterim" dedi.
ZeleMele de, sözkonusu birlikten haberi olmadığını söyledi. Adı geçen sanatçılarla Wan depremzedeleri ile dayanışma amaçlı konser düzenlediklerini belirten ZeleMele, "Bu konserin tekrarı yönünde bir paylaşımımız olmuştur. Bunun da alternatif bir Kürt Sanatçılar Birliği ile alakası yoktur. Sonuç olarak hiçbir birliğe ve kuruma üye olmadığımı belirtmek isterim" diye konuştu. Sanatçı Beser Şahin de, sözkonusu alternatif bir birlikten haberi olmadığını dile getirdi.
HABER MERKEZİ