Sancar: Ortak adaya açığız

  • HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetle ortak aday çıkarılması fikrine açık olduklarını belirterek, önce “Ama isimleri şimdi tartışmayalım. Önce ilkeler ve seçim güvenliği konuşulmalı” dedi.

Sancar, Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın Çalar Saat programına katıldı. Ülkedeki yaşanan sorunlar arasında en sık karşılaştığı şikayetin elektrik sorunu olduğunu dile getiren Sancar, “Bunun en önemli sebebi elektriğin özelleştirilmesinden sonra yaşananlar. Elektrik faturaları, tarımı bitirme noktasına getirdi. Elektrik konusunda çiftçiye destek sunulmalıdır. Faturalar ödenmeyince onlarca köyün elektriği kesiliyor. Çiftçinin sulama ihtiyacını karşılayacak planlamayı yapmak gerekiyor. Halkı düşünen bir yönetim olsaydınız planlama yapardınız. Kaynakları ranta, yandaşa, savaşa ve saraya aktarırsanız olacağı budur” diye konuştu.

İsimleri değil, ilkeleri tartışalım

Sancar, giderek ısınan erken seçim gündemi içerisinde muhalefetin ortak bir aday çıkarmasının mümkün olup olmadığına dair yöneltilen soruya ise “HDP ortak aday çıkarılması fikrine açıktır ama isimleri şimdi tartışmayalım. Önce ilkeler ve seçim güvenliği konuşulmalı. İki aydır sahada yaptığımız çalışmalarda seçimleri de konuştuk. Buralardan aldıklarımızı kurullarımızda tartışıp deklare edeceğiz” yanıtını verdi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.