Şaşıran hakim şaşırttı!

Ergin Çağlar

Ergin Çağlar

  • MA muhabiri Ergin Çağlar'ın duruşmasında hakim, davaya şaşırarak, gazetecinin temel haklarını hatırlattı.  

 

Tecride karşı 12 Haziran 2022’de gerçekleştirilen “Gemlik Yürüyüşü”nün Bursa ayağını takip ettiği sırada JINNEWS muhabiri Rozerin Gültekin ile birlikte gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Ergin Çağlar hakkında “2911 sayılı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma” iddiasıyla açılan davanın 2. duruşması, dün İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

Çağlar ile avukatı Siyabend Dunlayıcı duruşmada hazır bulundu. Savcının olayla ilgili hazırladığı iddianameyi okuyan hakim, “Nelerle uğraşıyoruz” diyerek açılan dava karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Bunun üzerine Çağlar, “Çok gösteri takip ettik. Bu olayın davaya dönüşmesine ben de şaşırdım” diye karşılık verdi. Emniyet’teki ifadelerini tekrarlayan Çağlar, eylemci olarak değil, mesleki faaliyetlerinden kaynaklı orada bulunduğunu kaydetti. Hem alanda hem de Emniyet’te basın kartını göstermesine rağmen apar topar gözaltına alındığını anımsatan Çağlar, “Açıklama yapılmayacağını anladıktan sonra alandan çıkmak istediğimizi polislere söyledik. Ancak polisler, bizi gözaltına almakla tehdit edip sonra da gözaltına aldı” dedi. Çağlar, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belirterek, beraatını talep etti.  

Hakim, Çağlar’a “Orada eylemci olarak dahi bulunabilirdin. Kaldı ki mesleki faaliyetlerin de engellendiği ve gözaltında kaldığın için tazminat talep davası ve polisler hakkında suç duyurusunda da bulunma hakkın var” diyerek temel haklarını da hatırlattı.

İfadelerin ardından dosyaya görevsizlik kararı verilerek, Bursa 29. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.  İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.