Savaş durdurulmalı

İHD Eşbaşkanı Öztürk Türkdoğan

İHD Eşbaşkanı Öztürk Türkdoğan

  • İHD Eşbaşkanı Öztürk Türkdoğan, KCK’nin eylemsizlik kararına işaret ederek, “Böylesi zamanlarda çatışmayı ve savaşı devam ettirmenin kimseye bir faydası yoktur” dedi.   

KCK'nin eylemsizlik kararına rağmen Türk ordusu saldırılarını sürdürüyor. HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), dünkü yazılı açıklamasında “İşgalci Türk ordusu, pozisyonunu koruyan güçlerimize saldırmaya devam etmektedir. Güçlerimizin bulunduğu alanları 17-18 Şubat'ta da savaş uçaklarıyla 6 kez, tank, obüs ve ağır silahlarla 63 kez bombaladı” dedi.

İHD Eşbaşkanı Öztürk Doğan'a, dün MA'da yayınlanan söyleşisinde KCK'nin eylemsizlik kararı ve Türk hükümetinin tavrı da soruldu. Enes Beyaz'ın sorularını yanıtlayan Türkdoğan,  şunları söyledi: "Türkiye sınır ötesinde operasyonlar yürütmeye devam ediyor. Artık bu politikayı bitirmesi lazım. Türkiye’nin yeniden Kürt siyasi hareketi ile barışı gündemine alması gerekir. Bu vesileyle ifade edeyim; KCK Eşbaşkanlarının açıklamalarını basından izledim. Bir eylemsizlik kararı duyurdular, Türkiye buna uysun. Türkiye, deprem nedeniyle onlarca milyar dolar zarara uğradı ve zaten savaş nedeniyle bütçesi inanılmaz açıklar veren bir ülke. Dolayısıyla böylesi zamanlarda çatışmayı ve savaşı devam ettirmenin kimseye bir faydası yoktur. Mutlaka barışçıl politikalara geri dönülmesi gerekmektedir. Mültecilerin ülkelerine güvenli yoldan gidebilmesi de barıştan geçmektedir. Bu sorunların çözülmesi için kimseyi hedef göstermeye gerek yok. Kimseyle ilgili nefret söyleminde bulunmaya gerek yok. Yeter ki barış politikalarına geri dönülebilsin. Ben bu eylemsizlik kararının buna vesile olmasını diliyorum. Tüm toplumsal muhalefetin bunu gündemine alması gerektiğini özellikle belirtmek istiyorum. Çünkü bu, toplumun ihtiyacı olan toplumsal barışa hizmet edecektir hem de ekonomik kaynakların deprem bölgesine, depremzedelere akmasını sağlayacaktır."

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.