Savcı, cinayeti umursamadı

  • Tutuklandıktan iki gün sonra intihar girişiminde bulunduğu iddia edilen Taner Atmaca’nın soruşturma dosyasında, cezaevi personelinin ifadesini dahi almayan savcının izne ayrıldığı öğrenildi. 

Batman’da 27 Temmuz’da adli bir olay nedeniyle gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve Batman M Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulan Taner Atmaca’nın (25), 29 Temmuz’da intihar girişiminde bulunduğu iddia edildi. Cezaevi yönetimi, olaydan iki gün sonra 31 Temmuz’da Atmaca’nın ailesini arayarak, intihar ettiği yönünde bilgi verdi. Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Atmaca, 8 Ağustos’ta yaşamını yitirdi. Ailenin avukatı Esra Bağış, olayın tüm yönleriyle açığa çıkarılmadığını ve ailenin ölümün intihar olmadığı yönünde güçlü şüphelerinin olduğunu söyledi. Bağış, cezaevi savcısının görüntüleri kendileriyle paylaşmayarak suç işlediğini ifade etti. 

Atmaca’nın 27 Temmuz’da gözaltına alınıp tutuklandığını hatırlatan Bağış, 28 Temmuz’da Elazığ Ruh ve Sinir Hastanesi’ne gönderilmesi için Batman Bölge Devlet Hastanesi’nden sevk için gün alındığını aktardı. Atmaca’nın 29 Temmuz’da hastaneye kaldırılıp yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığını ifade eden Bağış, ancak 31 Temmuz akşamında kalbinin durduğunun iddia edildiğini söyledi. Bağış, bunun üzerine cezaevi savcısının aileyi arayarak, “Oğlunuz cezaevinde intihar etmiş durumu kritik” dediğini aktardı.  

 Hastanede de kelepçeli

Yoğun bakımda ölüm kalım mücadelesi veren Atmaca’nın aileye gösterilmediğini dile getiren Bağış, “Aile gidince aile çocuğunu görmüyor anne babasına çocuğu göstermiyorlar. 1 Ağustos günü beraber savcıya gittik, çocuğu görmeleri için izin istedik. ‘Doktor izin verirse görmenizde engel bir hal yoktur derse izin veririm’ dedi. Doktora gittik, rica ettik ‘baba ve abi için bir kereye özgü görmeleri uygundur’ dedi. Savcılık izin yazısı verdi görüştüler, tüm tedavi sürecinde bir kere gördüler. Aile onu gördüklerinde ellerinin kelepçeli olduğunu ve bu şekilde tedavi gördüğü bilgisini paylaştı” ifadelerini kullandı.

Savcı ifadelerini almadı

Bağış, savcılık ile görüşmelerini ve görüntü taleplerine dair şu bilgileri paylaştı: “Cezaevinde ihmalin olmadığını, görüntü kayıtlarında çarşaf ile tuvalete gittiğini ve koğuşundaki başka bir mahkumun tuvalete giderken kendini astığını fark ettiğini, yetkililerin sağlık ekiplerine haber verip ihmalin olmadığını söylüyorlar. Dosya henüz savcılık tarafından tarafımıza ve aileye verilmedi. Verilmeme gerekçesi soruşturmanın devam ettiği ve henüz kolluk tarafından savcılığı fezlekenin gelmemiş olması olarak savcılık tarafından bize söyleniliyor. Savcılığın aynı koğuşta bulunan mahkum ve cezaevindeki personelin ifadesinin alınmadığı, bu konuda savcının kolluğa alması için talimat verdiği henüz ifadelerin alınmadığı bu nedenle dosyanın olmadığı söyleniliyor.”

Aileye cevap verilmedi

Aileyle birlikte Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunduklarını kaydeden Bağış, şunları paylaştı: “Aile, olayda ilgisi olan ve olabilecek herkesten davacı ve şikayetçi olduklarına dair suç duyurusunda bulundu. Aile, kendilerine geç haber verildiğini belirterek, olayın üstünden geçen süreye dikkat çekiyor. Görüntülerin de derhal verilmesini istiyor. Ailenin bir diğer talebi ise çocuklarını asarak gören şahsın kim olduğu. Bu soruların cevabı verilmedi. Dosyada hiçbir gelişme olmamasına rağmen savcılık izne ayrıldı.” 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.