Savcılığa dilekçeye soruşturma

  • TJA Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazdığı dilekçe nedeniyle disiplin soruşturması başlatıldı. 

Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan hakkında “örgüt yöneticisi olmak” ve “örgüt üyeliği” iddialarıyla açılan davanın 22. duruşması 13 Eylül’de Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşma sırasında savunmalarına polislerce müdahale ettirilen avukatlar, mahkeme başkanının talimatıyla salondan çıkarıldı. Bunun üzerine bulundukları reddi hakim talepleri reddedilen avukatlar, daha sonra duruşmada yaşananlara ilişkin mahkemeyi Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) şikayet etti.

Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutulan Gökkan hakkında da duruşmasında yaşananların yanı sıra cezaevindeki sorunlara ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazdığı dilekçe nedeniyle disiplin soruşturması başlatıldığı belirtildi. Jinnews’e konuşan Gökkan’ın avukatı Muharrem Şahin, “Başlatılan soruşturmalarından birisi ‘cezaevi yetkililerine uygun olmayan davranışlarda bulunduğu’ gerekçesidir. Fakat böyle bir soruşturma mümkün değil olamaz. Konu yok, suçlama yok. Diğeri ise Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazmış olduğu bir dilekçeden kaynaklıdır. Savcılığa cezaevi sorunlarıyla ilgili başvuru yaptığı bir dilekçeyi gerekçe göstererek yapmışlar. Cezaevi müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.