‘Sê Jinê Azad’ İsviçre’de anılacak

Kadın Haberleri —

.

.

  • Fransa’nın başkenti Paris'te 9 Ocak 2013’de katledilen 3 Kürt kadın devrimci Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şeylemez İsviçre’nin Basel kentinde anılacak.

Her yıl Avrupa’nın farklı kentlerinde yapılan “Sê Jinê Azad” anma etkinliği bu yıl İsviçre’nin Basel kentinde 30 Ocak’ta gerçekleşecek. Paris’te  2013 yılında katledilen 3 Kürt kadın devrimci Sakine Cansız (Sara) Fidan Doğan (Rojbin) ve Leyla Şaylemez (Ronahî) için İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK-S) ve Uluslararası Özgür Kadın Vakfı ortaklaşa Basel Kürt Toplum Merkezi konferans salonunda bir anma etkinliği düzenleyecek.

İlk kez Hollanda'nın Rotterdam kentinde 2014 yılında yapılan anmanın bu yıl 7.’si düzenlenecek. Anma için çalışmalarını sürdüren YJK-S, bütün herkesi anma etkinliğine katılarak, Sara, Rojbin ve Rohanî’nin mücadelesini daha ileri taşımaya çağırdı.

YJK-S, anma etkinliğine katledilen Kürt kadın devrimcilerinin ailelerinin de katılacağını belirtirken, anma etkinliğinde sanatçı Nûarin, Gulan ve gazeteci Güler Yıldız’ında katılacağını duyurdu.

HABER MERKEZİ

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.