‘Şehîd namirin’la uğurlandı

Yılmaz Özalp

Yılmaz Özalp

  • İzmir Şakran 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalp krizi geçiren ve hastanede yaşamını yitiren Yılmaz Özalp, “Şehîd namirin” sloganı eşliğinde toprağa verildi. 

 

İzmir Şakran 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan Yılmaz Özalp, “Örgüt propagandası yapmak" ve “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla 1 yıl 7 ay cezasına çarptırılmış ve 1 Ocak 2022’de tutuklanmıştı. Özalp, Nisan 2022’de kalp krizi geçirdi. Anjiyo olduktan iki gün sonra tekrar cezaevine götürüldü. Özalp, hastanede tedavi olmak istemesine rağmen talebi kabul edilmedi. Cezaevi yetkilileri, "Cezaevinden çıkmana az kaldı, çıkınca tedavi olursun" yanıtı verdi. Özalp, 5 Ağustos'ta fenalaşması üzerine hastaneye kaldırıldı. Burada kalp krizi geçirdiği belirlendi. Tedavi gördüğü sırada 14 Ağustos'ta infazı ertelendi. Özalp, 58 gün yoğun bakım servisinde kaldıktan sonra hafta sonu yaşamını yitirdi. 

Ağabeyi yaşananları anlattı

Özalp’ın yaşadıklarına ilişkin konuşan Ağabeyi İdris Özalp, cezaevi yönetiminin ‘zaten cezan az, dışarı çıkınca tedavi ol' tavrıyla “3-4 ayın kalmış git öl” dediğini söyledi. Kardeşinin hastaneye kaldırıldıktan sonraki gün kendilerine haber verildiğini kaydeden Özalp, şöyle devam etti: “Hastaneye getirildiğinde Kardiyoloji bölümünde bir hafta kaldı. Kardeşimi görmeye gittiğimde kolu kelepçeliydi. Jandarma, bu insan solunum cihazına bağlı, nefes almakta zorlanıyor, kalbi durmuş 20 dakika kalp masajı yapmışsınız, hayati tehlikesi var. Anjiyodan çıkan bir insan bu şekilde nasıl kelepçe takarsınız. Bu insan haklarının dışında insanın vicdanı müsaade etmez, dedim. Bana, ‘Biz prosedürü uyguluyoruz’ dediler. Hastalığını bırakın, o kelepçeyi gördüğümde bittim.”

Özalp, kardeşinin cezaevine girdiğinde herhangi bir sağlık sorunu olmadığını belirterek, "Bizden bir can aldılar” dedi. Özalp, kardeşinin kelepçeli tedavi edilmesine karşı da CİMER, Sağlık Bakanlığı ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını aktardı.

Zulüm bitmiyor

Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde önceki gün sabah saatlerinde alınan Özalp'in cenazesi, dini vecibelerinin yerine getirilmesi için Kadifekale’de bulunan camiye getirildi. Burada cenaze namazı kılındıktan sonra Özalp, “Şehîd namirin” sloganıyla Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Süleymanlı Mahallesi Mezarlığı’na defnedilmek üzere yola çıktı. HDP Manisa İl Örgütü yöneticileri cenazeyi Salihli’nin girişinde karşıladı. Daha sonra Özal, annesi ve kardeşinin yanına gömüldü. Burada konuşan İzmir Din Alimleri Derneği Sözcüsü İmam Ferzende Deniz, birçok insanın zulümden kaçarak buralara geldiğini, ancak burada da zulme uğrayarak yaşamlarını yitirdiğini söyledi. Deniz, “Bu kardeşimiz tutsaktı. Belki onu yaşatmak için daha çok şey yapılabilirdi ama yapılmadı. Ailenin başı sağ olsun” dedi.

Özalp'in ailesi, taziyeleri üç gün boyunca HDP Çimentepe Mahallesi Temsilciliğinde kabul edecek.  İZMİR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.