Şehit Dîdar irade sahibiydi

Dünya Haberleri —

  • Zap’ta şehit düşen Dîdar Harun için yapılan anmada konuşan kuzeni sanatçı Serhado, “Güçlü irade sahibi bir insandı. Hayatında attığı her adımda bu iradenin izlerini görebilirdiniz” dedi.

YILMAZ ROJ/HANNOVER

Almanya’dan YJA Star saflarına katılan ve 1 Haziran’da 2 arkadaşıyla Zap’ta şehit düşen Dîdar Harun (Gülistan Akgöl) için Pazar günü Hannover kentinde bir anma töreni düzenlendi.

 Mücadeleci Genç Kadınlar (Teko-JIN), Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) ve Şehit Aileleri Birliği’nin (KOMAW) ortak düzenlediği anmada sık sık “Bijî Serok Apo” ve “Şehit Namirin” sloganları atıldı. Anmada, Şehit Dîdar’ı anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı ve KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık’ın Şehit Dîdar için yaptığı değerlendirme izlendi.

Serhado: Mütevaziydi

Şehit Dîdar Harûn’un kuzeni olan sanatçı Serhado ise anmada yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Şehit Dîdar’ı dayımın kızı Gülistan olarak tanıyorum. Hannover’de büyüdü. Çocukluktan beri güçlü irade sahibi ve mütevazi bir insandı. Hayatında attığı her adımda bu iradenin izlerini görebilirdiniz. Onun gibi iradeli, az insan tanıdım. Şehitler mücadeleleriyle içimizde yaşıyor. Bizler her alanda mücadele ederek bıraktıkları mirasa sahip çıkacağız.” 

Dîdar Harun

Almanya’dan Kürdistan’a

Dîdar Harun, Mêrdîn Mîdyatlı bir ailenin çocuğu olarak Almanya’da doğup büyüdü. Henüz çocukken 1996’da gerilla saflarına katılan abisi Niyazi Akgöl’ün (Harûn Torî) şehadetinden çok etkilendi. Gülistan Almanya ve Amerika’da felsefe okudu, 5 yabancı dil biliyordu. Avrupa’da gençlik ve YXK çalışmalarında yer aldı. Üniversite eğitiminin bitimine 3 ay kala 2017’de Ulusal Kurtuluş Mücadelesi saflarında yer almaya söz verdi ve abisinin yolundan gitmeyi seçti.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.