Şehitlerin hayalleri yaşam bulacak

Yurt Dışı Haberleri —

.

.

  • Bremen’de Mayıs Ayı Şehitleri için yapılan anma törenindeki konuşmalarda “Şehitlerin hayalleri yaşam bulacak. Tarih ihaneti de, kahramanlığı da, şehitleri de, işbirlikçileri de yazacak, unutmayacaktır” denildi.

ERDAL BAZ/BREMEN

Almanya’nın Bremen kentinde Mayıs Ayı Şehitleri için anma töreni yapıldı. Şehit Aileleri Komisyonu tarafından Birati Derneği’nde düzenlenen anmaya çok sayıda şehit yakını da katıldı. Anma töreni şehitler Mazlum Karakoçan, Rênas Taylan ve Bahoz Muş’a adandı. 

Kısa tanıtımları yapılan şehitlerin yakınları da törende birer konuşma yaptı. Zap’ta 2017 yılında şehit düşen Mazlum Karakoçan kod adlı Mikail Yazıcı’nın akrabası Cafer Yazıcı, “Şehidimizin bir mezarı bile yok, nerededir bilmiyoruz. Bu yüzden içimiz buruk ama şehidimizle gurur duyuyoruz. Bize yol gösterdi” dedi. 

Türk devletinin Metîna’da 2020 yılında gerçekleştirdiği hava saldırısında şehit düşen Rênas Taylan kod adlı Seyitxan Çetel’in dayısı Çiya konuşurken gözyaşlarına hakim olamadı. “Mayıs ayı şehitleri şahsında tüm Kürdistan şehitlerini selamlıyorum” diyen Çiya şöyle devam etti: “Şehitlerden bahsetmek zor, onları anlatmaya kelimeler yetmiyor. Bizim geleceğimiz için canlarını verdiler. Onların anısına, mücadelesine sahip çıkmak görevimizdir.”

Avaşîn’de 2016’da şehit düşen Bahoz Muş kod adlı Hamdullah Kondo’nun kuzeni Servet Kondo ise şöyle konuştu: “Bütün Kürdistan şehitlerini anıyorum. Şimdi dağlarda şehitlerin ardılları olarak direnen gerillaları da selamlıyorum. Bu tarihi direniş mutlak zafere ulaşacaktır ve şehitlerin hayalleri yaşam bulacaktır. Takipçileri olacağız, asla geri adım atmayacağız.”

Birati Derneği Eşbaşkanı aynı zamanda şehit yakını olan Said Bilgin ise konuşmasında Türk devletinin işgal saldırısına dikkat çekerek, KDP’nin geçmişte olduğu gibi bugün de işbirliği içinde olduğunu, şehadetlere yol açtığını vurguladı. 

Bilgin, “Tarih ihaneti de, kahramanlığı da, şehitleri de, işbirlikçileri de yazacak, unutmayacaktır” dedi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.