Sel gece olsaydı kurtulamazdık

Kadın Haberleri —

.

.

  • Colemerg’in Gever ilçesi Akalın Mahallesi’nde sel nedeniyle evleri zarar gören kadınlar, mahallede alt yapının olmadığını, her yağmur yağışında su birikintileri oluştuğunu söyledi. Kadınlar, Vali ve kaymakamın gelip uzaktan bakıp gittiğine dikkat çekti. 

COLEMERG

Wan’da bir haftaya yakındır devam eden sağanak yağış Colemerg’de de etkili oldu. Kente bağlı Gever ilçesinde önceki gün sağanak yağış nedeniyle meydana gelen sel, Akalın (Xalanê) Mahallesi, Yeni köprü mevkii, çarşı merkezi ve diğer mahallelerde de ev, dükkan ve daha birçok işyerinde hasara neden oldu.

Selden dolayı çamur altında kalan Akalın Mahallesi sakinleri evlerinden eşyaların kurtarmaya çalıştı.

Her şey çamur içinde

Mahalle sakinlerinden Xemê Vardar, evde bulunan eşyaların çamur içinde kaldığını söyleyerek,  “Bu durumda ne evi yıkayabilirim ne de ev kurur. Hiçbir çaremiz yok” dedi.

Sel felaketinin ardından vali ve ilçe kaymakamı ile ana akım medyadan gelenlerin olduğunu belirten Xemê Vardar, “mahallede bir tur atıp, uzaktan bakıp, gittiler.” Xemê Vardar, yaşanan selin sorumlusu 3-4 yıldır mahallenin alt yapısını, yolunu yapmayan yetkililer olduğunu söyledi.

 ‘5 senedir bu rezaleti yaşıyoruz’

Mahalle sakinlerinden Menice Kireman da alt yapı sorunlarına bir çare bulunmasını isteyerek, yaşadığı zorlukları anlattı. “Selden sonra çocuklarımı abimin evine yolladım mecburen. Ben bir yerdeyim çocuklarım bir yerde. 5 senedir bu rezaleti yaşıyoruz, kanalizasyonu yapmıyorlar, hiç bir çare bulmuyorlar. Bahçemin hepsi telef oldu hiç bir şey kalmadı. Eğer sel gece olsaydı hiçbirimiz kurtulamazdık” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.