Sen nerelisin sorusu, sömürgeciliğe tokattır

  • AKP-MHP’nin Kurdistan kentlerine taşıdığı seçmene ilişkin paylaşım yapan DEM Parti EşBaşkanı Tuncer Bakırhan, “Kimse resmi yalanlara kanmasın, Şırnak, Bitlis ve Kars halkı kazandı” dedi. 

Bakırhan, sanal medya platformunda “taşımalı” seçmene ilişkin paylaşım yaptı. Bakırhan, X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Büyük emek ve mücadele ile kazandığınız belediyeleri kaçak seçmenle gasp etmek istiyorlar. Mücadelemizin yüz akı Şırnak halkı sonuç ne olursa olsun her daim sizinle gurur duyuyoruz. Şırnak’ta 6 bin 541 kaçak seçmene karşı kazanan direngen Şırnak kentidir. Şırnak halkı iradesine sahip çıktı. Kimse resmi yalanlara kanmasın. 'Sen nerelisin?' diye sorduğumuzda bize cevap bile veremeyenlerin oylarıyla kentimizin gasp edilmesine izin vermeyeceğiz. 'Sen nerelisin' sorusu, sömürgeci anlayışa vurulan bir tokattır. Her tutanak teker teker inceleniyor, Şırnak halkı kazanmıştır.

Aletin, irfanın, kültürün kalbi Bitlis’te büyük bir zafer kazandık. Kaçak seçmen hilesi ve oylarımızın iptal edilmesi halk iradesine darbedir. Bu darbeyi reddediyoruz. Yasal itirazlarımız sürüyor ve Bitlis’i asla irade gaspçılarına bırakmayacağız. 

Taşınan 3 bin 842 kaçak seçmenle kazandıklarını düşünenler Kars halklarının vicdanında mahkum edilmiş, mağlup edilmiştir. Kars’ta oranın seçmeni olmayan haram seçmenleri bir tarafa bırakıldığında bin 386 oyla kazanmış oluyoruz. Kars sonucu ne olursa olsun bizimdir. Kars ya me ye. Kimse bize yenilgiyi dayatamaz. Her türlü hukuki ve siyasi mücadelemizi sürdürüyoruz.

Büyük emekler verdik; bu kentlerde alın terimiz, hafızamız, mücadele geleneğimiz var. Her bir arkadaşımızı kazandıkları zaferden ötürü ayrı ayrı tebrik ediyorum. Demokratik kamuoyu ve muhalefeti kaçak seçmenle gasp edilmek istenen halk iradesine sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Açık şekilde ifade edelim; başta Şırnak, Bitlis ve Kars olmak üzere onlarca kentte kaçak seçmenle kazandığını düşünen yönetimler meşru değildir. Herkesi halk iradesine saygı göstermeye davet ediyoruz!” HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.