Sendikalı olmak terörize ediliyor

Kadın Haberleri —

.

.

  • KESK Adana Kadın Meclisi "Güvenceli ve sendikalı çalışmak istiyoruz" talebiyle açıklama yaptı. Açıklamada, “Emek düşmanı politikalar nedeniyle sendikalı olmanın dahi "terörize" edildiği bir ülkede yaşıyoruz” denildi. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Adana Kadın Meclisi, İnönü Parkı'nda "Güvenceli ve sendikalı çalışmak istiyoruz" talebiyle açıklama yaptı. Sık sık sloganların atıldığı eylemde açıklamayı KESK Adana Kadın Meclisi adına Eğitim Sen Adana Şube Kadın Sekreteri Nilgün Doğan yaptı.

Sendikalaşmanın en düşük olduğu ülke

Kadınların yaşamın her alanında baskı, mobbing, taciz ve tecavüz gibi saldırılarla karşılaştığını ifade eden Doğan, özellikle son yıllarda siyasi iktidarın kadın düşmanı politikalarıyla toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin derinleştirdiğini dile getirdi. Emek düşmanı politikalar nedeniyle sendikalı olmanın dahi "terörize" edildiği bir ülkede yaşadıklarını vurgulayan Doğan, dünyada sendikalaşma oranının en düşük ülkelerden birinde yaşadıklarını söyleyerek, "İşveren ve temsilcilerinin, işçilere çeşitli baskılar yaparak sendikalardan uzak tuttukları, üye olmalarını engelledikleri de başka bir gerçektir. Bununla da yetinmeyerek sendikalı işçileri de, üyesi oldukları sendikadan istifaya zorlayarak, kendi anlayışlarına uygun sendikalara üye yapmaya çalışmaktadırlar" şeklinde konuştu.
 
Yaşar Şahin özür dilemeli ve istifa etmeli

AKP’li Gürgentepe Belediye Başkanı Yaşar Şahin’in kadın işçilere hakaret ederek, istifaya zorlamasına da tepki gösteren Doğan, "Kadın emekçilere ve belediye emekçilerine bu yönlü haddini aşan, baskı yapan Gürgentepe Belediye Başkanı Yaşar Şahin, emekçilerden ve kamuoyundan özür dilemeli ve istifa etmelidir. Yetkililerin de yasal süreci bir an önce başlatmasını, bu şahsın adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz” dedi. 

Sendikalı kadınlar olarak güvencesizlik, sömürü, ekonomik kriz, savaş ve şiddet sarmalına mahkûm olmayacaklarını ifade den Doğan, “Krize ve şiddete karşı gücümüz birliğimiz, yaşasın kadın dayanışması” diye konuştu.

MA / ADANA 
 
 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.