Şenyaşar'ın katillerine ayna tutuldu

Şenyaşar Ailesi'nin Adalet Nöbeti

Şenyaşar Ailesi'nin Adalet Nöbeti

  • "Hastane katliamı"nda yaralı kurtulan Mehmet ve Ferit Şenyaşar, Celal Yıldız'ın hastane içinde "Herkesi öldürün" dediğini belirtirken, Emine Şenyaşar ise yaralı çocuklarının AKP'li İbrahim Halil Yıldız'ın talimatıyla Suruç Devlet Hastanesi'ne taşındığını söyledi. Mahkeme, duruşmayı 15 Mart'a erteledi. Şenyaşar dün de nöbetini sürdürdü.

"Hastane katliamı"nda yaralı kurtulan Mehmet ve Ferit Şenyaşar, Celal Yıldız'ın hastane içinde "Herkesi öldürün" dediğini belirtirken, Emine Şenyaşar ise yaralı çocuklarının AKP'li İbrahim Halil Yıldız'ın talimatıyla Suruç Devlet Hastanesi'ne taşındığını söyledi. Mahkeme, duruşmayı 15 Mart'a erteledi. Şenyaşar dün de nöbetini sürdürdü.

Riha'nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının hastanedeki saldırılarına dair 4 yıl 4 ay sonra açılan davanın ilk duruşması, önceki gün Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüdü. "Birden fazla kez adam öldürmek", "Birden fazla kez adam öldürmeye teşebbüs", "Kamu malına zarar verme", "Suç delillerini gizlemek ve yok etmek", "Kamu kurumunda hırsızlık", "İşyeri dokunulmazlığı ihlali" gibi suçlardan Celal Yıldız, Mekail Şimşek ve "İşyeri" davasında tutuklu bulunan Enver Yıldız'ın da aralarında olduğu 19 kişinin yargılandığı dava duruşmasında sanıklar, katliamı inkar etti, iş birlikçi ve korucu kimlikleriyle kendilerini savundu.

Duruşmada Kürtçe konuşan Emine Şenyaşar, yaşanan olayı anlattı. Dükkanda yaşanan olayı görmediğini belirten Şenyaşar, "Hastanede eşimi ve çocuklarımı öldürdüler. Taksi çağırdık, sanıkların korkusundan kimse taksiye almadı bizi. Çocuğum Celal, 'bizi hastaneye götürmeyin öldürecekler' dedi. AKP Milletvekili halil İbrahim Yıldız, illa 'bu hastaneye getirin' dedi. Çocuklarım devletin elinde öldürüldü. Bütün kanıtlar siz de açığa çıkarmıyorsunuz. Eşim ve çocuklarım polis gözetiminde öldürüldü. Eşimin başına onların hepsi toplandı, eşimin gözü çıkarıldı. Kayıtları ortaya çıkarın. Dükkandaki kayıtları kesmişler. Erdoğan (Cumhurbaşkanı) biliyor, hükümet biliyor, herkes biliyor bunların kim olduğunu. Çocuğumu öldüren dışarıda. Oğlum Fadıl ise 5 yıldır tek kişilik hücreli odada tutuyorsunuz. Oğlumu bırakın eve gideyim" şeklinde konuştu.

Olayda yaralanan Mehmet Şenyaşar, tanık olarak dinlendi. Şenyaşar, "Bana da ateş edildi, beni yaralı bıraktılar. Bacağımdan vuruldum ve sedyeden düştüm diye kurtuldum. Celal Yıldız silahla hastaneye girdi, 'Hepsini öldürün, kimseyi sağ bırakmayın' dedi" diye olay anını anlattı. Mehmet Şenyaşar, sorumluların hepsinin tutuklanmasını talep etti. 

Ferit Şenyaşar ise, Pirsûs'ta insanlık suçu işlendiğini söyledi. Saldırıdan Vali Abdullah Erin sayesinde kurtulduğunu söyleyen Şenyaşar, "Bu seçim dönemi bitince, bu hükümet gidince, Vali Erin'in dediği gibi hastane kayıtları mahkemeye sunulunca gerçek ortaya çıkacaktır. Vali Abdullah Erin'in dinlenmesini istiyorum" diye konuştu. Şenyaşar, "Hastane" ve "İşyeri" dosyalarının birleştirilmesini istedi. Kamera kayıtlarının kaybedildiğini söyleyen Şenyaşar, "Adil bir yargılama yapılarak suçluların cezalandırılması ve faillerin tutuklanmasını talep ediyoruz" şeklinde konuştu. 

Mahkeme heyeti, tutukluların tutukluluk halinin devamına, adli kontrol uygulamalarının devamına, eksik hususların giderilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı 15 Mart'a erteledi. 

Eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti de dün 681. gününde devam etti. Ferit Şenyşar, davadaki en büyük gelişmenin 4 buçuk yıl sonra açılan davaya Sağlık Bakanlığının da taraf olması olduğunu ifade etti. Şenyaşar, şunları söyledi: "Sağlık Bakanlığı yetkilileri duruşmada yanımızda oturdu. Hastane içinde yapılan tahribat, hastane içindeki ambulans görüntülerinde camların parke taşlarıyla kırılmasıyla ilgili şikayette bulundular. Sağlık Bakanlığı ilk defa davaya taraf oldu, bu bizim için umut verici bir gelişmedir. Tabii ki iddianamenin içi boş. İnanıyoruz ki kamera kayıtları bir gün ortaya çıkacak. Adalet istemekten vazgeçmeyeceğiz. İkinci talebimiz kabul edilmeyene kadar da adliye önünden ayrılmayacağız. Eğer tutuklu kardeşimiz de serbest bırakılırsa nöbeti sonlandırıp hukuki süreci avukatlarımızla beraber devam ettireceğiz." MALATYA/URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.