Şenyaşarlar anıldı

  • Pirsûs’ta AKP’li İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından katledilen Hacı Esvet ile oğulları Adil ve Celal Şenyaşar, mezarları başında anıldı.

 

AKP'li İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından 14 Haziran 2018'de katledilen Hacı Esvet ile oğulları Celal ve Adil Şenyaşar için Suruç Belediye Mezarlığı’nda yapılan anmaya, Şenyaşar Ailesi'nin yanı sıra katliamın başladığı sokakta bulunan esnaflar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Anma öncesi mezarlık çok sayıda polis tarafından ablukaya alındı. 

Mezar başında Emine Şenyaşar'ın ağıt yakması, anmaya katılanları duygulandırdı. Anma sonrası mezarlık girişinde basın açıklaması yapıldı. Açıklamada konuşan Yeşil Sol Parti Riha Milletvekili Ferit Şenyaşar, katliamın devletin gücünü arkasına alan Yıldız Ailesi tarafından bütün Suruç halkına yapıldığını belirtti. Geçen 5 yılda adaletin sağlanmadığını söyleyen Şenyaşar, şöyle konuştu: "İnsanları hastanede katletmek bir insanlık suçu. 5 yıldır herkes için adalet istiyoruz. Urfa Adliyesi başta olmak üzere Türkiye'nin her yerinde eylemler yaptık ve sesimizi dünyaya duyurduk. 5 yıllık süreçte hem devlet hem de hükümet bizimle görüşmeler yaptı, haklı olduğumuzu söylediler ama adalet için bir adım atmadılar. Katliam üzerinden 5 yıl geçti, mücadelemiz devam ediyor. Yeni bir hükümet kuruldu, bir yasama yılı başladı. Hem İçişleri hem de Adalet Bakanı, hukukun üstünlüğünden bahsettiler, bu sözlerin sözde kalmamasını istiyoruz. Eski bakanlar yaptıkları adaletsizlikler ile anılacak. Bu adaletsizliği herkes görüyor, yetkililer durumu biliyor. Bu adaletsizliğin bir an önce giderilmesini istiyoruz. Adalet gelene kadar mücadelemiz devam edecek. Bu adaletsizliği annem Urfa Adliyesi önünde, ben de Meclis'te dile getirmeye devam edeceğiz. Anne 67 yaşında ve sağlık sorunları var ama buna rağmen mücadele etmeye devam ediyor.” 

Şenyaşar Ailesi, 9 Mart 2021’de Urfa Adliyesi önünde başlattıkları Adalet Nöbeti eylemini 814. gününde devam ettirmek için adliye binası önüne geçti.  URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.