Serêkaniyê’de yeni dönem

Serêkaniyê (Ceylanpınar) Belediyesi

Serêkaniyê (Ceylanpınar) Belediyesi

  • Serêkaniyê’nin (Ceylanpınar) sınırda olmasının, Kürt politikaları açısından AKP-MHP hükümeti için çok stratejik bir öneme sahip olduğuna işaret eden Serêkaniyê Belediyesi Eşbaşkanı Rahşan Yazar, burada tehdit, korku salma, insanları işlerinden etme, ayrımcılık, ırkçılık, adam kayırma, düşmanlaştırmaya son vereceklerini söyledi.

AKP’nin itirazlarının reddedilmesi sonrası DEM Parti Serêkaniyê (Ceylanpınar) Belediyesi Eşbaşkanları mazbatalarını alarak göreve başladı. ANF’ye konuşan Eşbaşkan Rahşan Yazar, “Ceylanpınar çok uzun bir süredir büyük bir baskı altındaydı. Tehdit, korku salma, insanları işlerinden etme gibi pek çok acımasızlık kol geziyordu. Ayrımcılık, ırkçılık, adam kayırma, kutuplaştırma, düşmanlaştırma fazlasıyla hakimdi ilçeye. Ayrıca 10 yıldır tek bir hizmet dahi getirilmemişti. Öncül partimizin yönetimde olduğu dönemde ayrımcılığın olmaması, insanların eşitçe ve de özgürce yaşama alanlarının olması ve de hizmetin yoğun olduğu bir belediye anlayışının halk tarafından tecrübe edilmiş olması, Ceylanpınar halkının partimizin yönetimini tercih etmesine birincil sebep olmuş ve kendini yönetmek için bizi seçmişlerdir” dedi.

Her türlü kirli iş

Kentin sınır bölgesi olmasından dolayı her türlü kirli işin yapıldığını, paramiliter güçlerin olduğunu belirten Yazar, şunların altını çizdi: “Bizim yönetimde olmamız demek, bu tarz rant işleyişine, burada paramiliter ilişkilere girilmesine engel olacak. Paramiliterlerin eli kesilmiş olacak. Tabii rant belediyeciliğine devam edemeyecek olmaları da hazımsızlığın başlıca sebepleri arasında.”

Rojava tarafına müdahale

Ceylanpınar’ın sınırda olmasının, Kürt politikaları açısından AKP-MHP hükümeti için önemli olduğuna işaret eden Yazar, “Sınırın AKP-MHP hükümetinin elinde olması demek paramiliterlerle kurulan ilişkilere, sınırın öbür tarafındaki Kürt bölgesine müdahaleye büyük kolaylık sağlıyor. Bunu devletin gücünü de kullanarak çok daha rahat bir şekilde yapıyorlar. Bu nedenle Ceylanpınar iktidar için çok stratejik bir öneme sahip” dedi.

Kent suçları açıklanacak

Tüm kent suçlarını ortaya koyacaklarını, şeffaf belediyecilik anlayışıyla gelir-gideri halka açık hale getirip ilan edeceklerini belirten Yazar, şöyle konuştu: “Kültürel, sanatsal etkinlikleri getireceğiz ve tarih turizmini teşvik edeceğiz. Spora, sporcuya gereken desteği vereceğiz. İmar düzenlemeleri yapacağız. Çiftçiye destek olacağız. Kadına, gence fırsat eşitliği yaratacağız. İş istihdamı için gerekli tüm girişimlerde bulunacağız. Engelliler için yaşanabilir daha kolay bir şehir ve eve hapis olmayacakları destekleri sunacağız. Kadın eşitlikçi ve özgürlükçü anlayışımızla huzur içinde, barış içinde bir kent yaşamı sunacağız. Halkın her kesimine dokunacak, modern, yaşanabilir, halkla beraber yöneteceğimiz bir belediyecilik anlayışı getireceğiz.” RIHA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.