
Almanya’nın Frankfurt kentinde amatör liglerde mücadele eden FC Serkeftin 92 takımı, Cumartesi günü kuruluşunun 24’üncü yılını Frankfurt Nordwest Zentrum’da bulunan Titus Forum’da yüzlerce taraftarıyla kutladı. Kulüp Başkanı Süleyman Malcı, Hacı Hacıoğlu ve HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın birer konuşma yaptığı gecede, sanatçılardan Ali Hıdır, Grup Erbane, Hasan Hüseyin Bakır, Mustafa Danışır, Özkan Ak da sahne alarak şarkılarını seslendirdiler.
‘Bu mirası daha yüksek liglere getirmeliyiz’
Frankfurt’ta Kreisliga B’de mücadele eden FC Serkeftin 92 Kulüp Başkanı Süleyman Malcı yaptığı konuşmada, 24’üncü yılını kutladıklarını bu sebeple çok mutlu ve gururlu olduklarını söyleyerek, “Bu takım şehit Ayhan Akçay’ın mirası ve bu mirasın yaşatılması, daha yüksek liglerde futbol oynaması gerekiyor. Bunun için her yurtseverin maddi ve manevi destek sunması gerekiyor. Yaşasın Serkeftinspor“ dedi.
‘Resmi olarak kurulan ilk Kürt takımı’
Frankfurt Yabancılar Meclisi üyesi Hacı Hacıoğlu ise, 1992’de kurulan ilk resmi Kürt takımı olduklarına dikkat çekti. Özellikle bu yıl 11 haftadır namağlup lider durumda olduklarını ve hedeflerinin namağlup olarak şampiyonluk olduğunu söyledi. Hacıoğlu, “1992’de Serkeftinspor’u kuran ve kurduktan sonra gerilla saflarına katılıp şehit düşen Ayhan Akçay ile birlikte Serkeftin Spor’a destek sunan ve sağlık problemlerinden dolayı burada bulunamayan Tekin Doğan’a teşekkür ediyorum. Ayrıca hem futbolcu hem antrenör olarak takımda görev yapan Oktay ve Turgay Taşçı gibi nice ismi sayılabileceğini“ söyleyerek, Serkeftinspor’a kuruluşundan bugüne futbolcu, antrenör ve yönetim olarak emeği geçen herkese teşekkür etti.
‘Egemenlerin spora yaklaşımları farklı’
HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, yapılan etkinliğe katıldığı için duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasında, gençlerin diasporada ayakta kalmak, eriyip gitmemek için kendini her mekanizmayla örgütlemesi gerektiğini, sporun da bu alanlardan biri olduğunu ve çok önemli olduğunu söyledi. Sarıyıldız, “Şüphesiz egemenlerin spora yaklaşımları farklı. Sporu şoven ve milliyetçi duyguları depreştirmek, ayağa kaldırmak onunla iktidarı devşirmek için kullanıyorlar. Yine sermaye çevreleri kendilerine yeni alanlar açmak için yoğun bir şekilde kullanıyorlar ve bunu suistimal ediyorlar. Fakat sporun asıl amacı gençlerin hem ruhsal hem fiziksel sağlıkların korunmasını sağlamak olduğunu“ dile getirdi.
Sporun aynı zamanda bir dayanışma, bir iletişim aracı olduğunu dile getiren Sarıyıldız, sporun bu özüne denk bir şekilde yıllardır futbol oynayan herkese başarılar dilediklerini belirtti. Serkeftin’in adı gibi bu yıl başarılı olduğunu söyleyen Sarıyıldız, “Serkeftinspor’un önümüzdeki yıllarda daha üst liglerde oynaması ve başarıların devamını diliyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Gece şarkılar ve çekilen halaylar ile sona erdi.
ÖZGÜR TANRIKULU / FRANKFURT