SES Eşbaşkanı tutuklandı

SES Eşbaşkanı Selma Atabey

SES Eşbaşkanı Selma Atabey

  • SES Eşbaşkanı Selma Atabey, sendika hakkında devam eden davanın duruşmasında çıkan karar sonrası tutuklandı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eşbaşkanı Selma Atabey’in de aralarında bulunduğu ve önceki dönem Eşbaşkan Gönül Erden’in tutuklu bulunduğu 8 SES yöneticisinin “örgüte üye olmak”, “örgütü yönetmek” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla yargılandıkları davanın 2. duruşması, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mahkeme, tutuklu yargılanan Gönül Erden’in tutukluluk halinin devamı ile SES Eşbaşkanı Selma Atabey’in tutuklanmasına karar verdi. Tutuksuz yargılanan sendika yöneticilerinin adli kontrol tedbirlerinin devamına karar veren mahkeme, bir sonraki duruşmayı 3 Ekim’e erteledi.

Mazeretli olduğu için duruşmaya katılamayan Atabey, hakkında verilen tutuklama kararı üzerine tutuklandı.
Duruşma sonrası Twitter üzerinden açıklama yapan SES Genel Merkezi, “Her dönem doğruları söylemekten imtina etmeyen sendikamız ve yöneticilerinin hukuksuz bir yargı süreci ve asılsız iddialar ile yıpratılmak istenmesine karşı mücadeleden bir adım geri atmayacağız” dedi.

Eşbaşkan Selma Atabey ve önceki dönem Eşbaşkanı Gönül Erden ile SES yöneticileri Fikret Çalağan, Belkıs Yurtsever, Rona Temelli, Bedriye Yorgun, Erdal Turan ve Ramazan Taş, 25 Mayıs 2021'de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı. 8 gün gözaltında tutulan SES üye ve yöneticileri, 1 Haziran’da çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı. Ardından yeniden gözaltına alınan SES önceki dönem Eşbaşkanı Gönül Erden, 22 Eylül’de tutuklanarak Sincan Kadın Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Altun tarafından yürütülen soruşturmanın tamamlanmasıyla 8 SES üyesine yönelik 305 sayfadan oluşan iddianame, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu. İddianamenin mahkemece kabul edilmesiyle 6 Nisan’da davanın ilk duruşması görüldü. Kobanê Davası’nın iddianamesini hazırlayan soruşturma savcısı Ahmet Altun, iddianameyi Kobanê Davası'nın açık tanığı Kerem Gökalp ve gizli tanığı Ulaş’ın beyanları üzerine kurdu. Dava, Sincan Cezaevi Kampüsü duruşma salonunda görülen Kobanê Davası’nı yürüten Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin Ankara Adliyesi’ndeki heyeti tarafından görülüyor.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.