Sevgilisine kadro, bir de bonus!

AKP Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın

AKP Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın

  •  AKP Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın’ın eşi Melek Aydın tarafından öğrenilince imam nikahı yaptığı sevgilisi Sevgi Sevim'i Yenişehir Belediyesi’ne Özel Kalem Müdürü yaptığı öğrenildi. Aydın, aileye bir de bonus verdi; Sevim'in kardeşi Sevda Sevim Açıkgöz’ü de aynı belediyeye yerleştirdi.

 

YILMAZ KAYA/AMED

AKP Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın'ın evli olmasına rağmen yakın akrabası Sevgi Sevim ile ilişki yaşadığı, sevgilisini ve sevgilisinin kardeşi Sevda Sevim Açıkgöz’ü kayyumla yönetilen merkez Yenişehir İlçe Belediyesi’nde işe aldığı ortaya çıktı. 

Başkanlık koltuğuna 24 Şubat 2021'de yapılan AKP İl Kongresi’nde getirilen Muhammet Şerif Aydın, görev yaptığı süreçte skandallarla gündeme geldi. Aydın hakkındaki ilk skandal, genel merkezden partinin ihtiyaçları için gönderilen 243 bin TL’yi kendi ihtiyaçları için kullanması oldu. Konuyu gündeme getiren AKP Diyarbakır İl Başkanlığı İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Bedirhan Akyol, yaptığı açıklamada, İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın'ın, 243 bin TL'yi kendi hesabına geçirerek kişisel harcamaları için kullandığını söyledi. Akyol, durumu fark etmesinden sonra AKP Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir'e bir şikayet dilekçesi sunduğunu kaydetti. 

243 bin TL bankadan çekildi

Akyol’un 6 Temmuz 2021 tarihli dilekçesinde şu ifadeler yer almıştı: “Gönderilen bu paranın 1 Ağustos 2021 tarihine kadar gelmiş olan parti giderlerinin ödemelerinin yapılmasında kullanılmak üzere bankaya para çekmeye gittiğimde, parayı çekemeyeceğimizi, yetkisiz olduğumuzu banka bize ifade etmiştir. Bunun üzerine İl Başkanı Şerif Aydın'ı arayarak, Genel Merkezin gönderdiği paranın ödemelerde kullanılmak üzere çekmek istememe rağmen parayı çekemediğimi ifade ettiğimde cevap olarak, 5 aydır İl Başkanlığı görevine geldiğini, hiçbir iş yapmadığını, paraya ihtiyacı olduğunu ve bu parayı kendi ihtiyaçları için kullanacağını ifade etti. Sonra bankadan sorduğumda ekli dekonttan da görüleceği üzere paranın Muhammet Şerif Aydın tarafından 243 bin TL çekilmiş olduğu görülmüştür.”

250 bin TL rüşvet

AKP  İl Başkanlığı Ekonomi İşleri Başkanı iken görevden alınan Celal Dengiz de İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın hakkında yolsuzluk açıklamalarında bulunmuştu. Eğitim ve sağlık alanlarındaki atamalara müdahale ettiği için görevden alındığını anlatan Dengiz, göreve geldiğinde İl Başkanı Aydın’ın isteği üzerine kendisine 250 bin TL verdiğini, geri isteyince “Sizi yürütmeye aldığım için o parayı aldım” dediğini söylemişti. 

Sevgi Sevim

Sevgilisi ile kardeşine kadro

Usulsüzlükler ve parti içerisindeki yolsuzluklarla gündeme gelen 5 çocuk babası İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın’ın son olarak akrabası olan Sevgi Sevim ile ilişki yaşadığı, durumun eşi Melek Aydın tarafından öğrenilmesi üzerine, Sevgi Sevim ile imam nikahı kıydığını söylediği ileri sürüldü. Aydın’ın daha sonra Bismil Bahçeşehir Koleji'nde öğretmenlik yapan Sevgi Sevim’i kayyumla yönetilen Yenişehir Belediyesi’ne Özel Kalem Müdürü olarak işe aldırdığı öğrenildi. Yenişehir Belediyesi'nin internet sayfasında yönetim şemasında tüm daire müdürlerinin isimlerine yer verilirken, 'Özel Kalem Müdürü' bölümünde isim yerinin boş bırakıldığı dikkat çekti.

Belediyeye uğramadan maaş aldı

Aydın’ın daha önce de Mersin’de üniversite okuyan Sevgi Sevim’in kardeşi Sevda Sevim Açıkgözü, AKP İl Başkanlığı Medya Tanıtım Başkanlığı’nda "basın sorumlusu" olarak görevlendirdiği ortaya çıktı. Sevda Sevim Açıkgöz’ün AKP İl Başkanlığında çalışıyor olmasına karşın 1.5 yıl boyunca Bağlar Belediyesi’nde işe gitmeden işçi olarak maaş aldığı, yakın tarihte de Yenişehir Belediyesi’ne Kültür Müdürlüğünde "eğitmen" olarak geçiş yaptırdığı öğrenildi.

Parlak da sevgilisini ihya etti

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi olan Alaattin Parlak'ın da evli ve üç çocuk annesi R.K ile aşk yaşadığı ve R.K'nin kardeşi Mehmet Akgül'ü Büyükşehir Belediyesi'ne, diğer kardeşi Şaban Akgül'ü de Kayapınar Belediyesi'ne işe aldırdığı ortaya çıkmıştı. Bu konu ve Alaatin Parlak’ın yaptığı yolsuzluk ve rüşvet ilişkileri, AKP'liler tarafından mektupla AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'a bildirilmiş ve önlem alınması istenmişti.

AKP gençliğinden geliyor

Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 2001'de mezun olan Muhammet Şerif Aydın, 2002'de Bismil Kurucu Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi olarak AKP içinde yer almaya başladı. 2014-2015 yılları arasında AKP Diyarbakır Siyasi ve Hukuki işler Başkanlığını yaptı. 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’ın Diyarbakır İl Temsilciliğini yaptı. 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 milletvekili genel seçimlerinde AKP Diyarbakır Milletvekili aday adaylık başvurusunda bulundu. Ancak listede yer alamadı. 2015 ile 2018 yılları arasında AKP Diyarbakır il Disiplin Kurulu üyeliği  yaptı. 5 çocuk babası olan Aydın, 24 Şubat 2021'den bu yana AKP İl Başkanlığı görevini yürütüyor. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.