Almanya'da şiddet en yüksek seviyede

Kadın Haberleri —

Cansu Özdemir

Cansu Özdemir

  • Hamburg’da Sol Parti vekilleri, meclisi erkek şiddetine karşı harekete geçmeye çağırdı. 

Almanya’nın Hamburg kentinde, erkek şiddetine maruz kalanların sayısı geçtiğimiz yıl, son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Özellikle tecavüz, taciz ve cinsel şiddet gibi ciddi vakalarda sayı bir önceki yıla göre yüzde 35,9 arttı.

Hamburg Sol Parti milletvekilleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü öncesinde meclisi erkek şiddetine karşı proaktif bir kampanya başlatmaya çağırdı. Hamburg Sol Parti Grup Eşbaşkanı ve Kadın Politikası Sözcüsü Cansu Özdemir cinsel şiddetin kadın değil, erkek sorunu olarak görülmesi gerektiğini belirterek, ataerkil şiddetin sorumlusu olan erkekleri bilinçlendirme kampanyalarının önemine vurgu yaptı. Sol Parti, “Erkeklerin davranışları sorun teşkil ettiği için onların davranışlarını değiştirmek gerekir ve sadece bu şekilde kadın ve kız çocuklarına yönelik şiddet çözülebilir” açıklamasına yaptı.

ABD, Avusturya ve İskoçya’da sosyal medya platformlarında başlatılan kampanyaları hatırlatan Sol Parti, Hamburg Senatosundan şu taleplerde bulundu: 

  • Kadın ve kız çocuklarına yönelik şiddete karşı geniş kapsamlı ve kamuoyunu etkileyecek bir kampanyanın başlatılması ve uygulanması gerekir. 
  • Bu kampanya için gerekli fon, konsept, koordinasyon sağlanmalı. Kampanyanın finansmanı diğer kampanyaları olumsuz etkilememeli.
  • Kadın ve kız çocuklarına yönelik şiddete karşı mücadele konseptinin geliştirilmesi, önleyici çalışmalara özel önem verilmeli.

HAMBURG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.