Şiddet düzenine son

Kadın Haberleri —

  • Bu seçimin kadın hakları açısından çok önemli olduğunu vurgulayan kadınlar, İstanbul Sözleşmesi ve gasp edilen bütün haklarını geri almak için Yeşil Sol Parti etrafında kenetlendi. Kadınlar, tek adam rejimini göndermekte kararlı olduklarını söylüyor.

JINNEWS'ten Nazlıcan Yıldız'a konuşan kadınlar, AKP-MHP iktidarı döneminde taciz, tecavüz, şiddet ve hak gasplarındaki artışa dikkat çekerek, bu eril şiddet düzenini kadınların değiştireceğini ifade etti. Geçim sıkıntısının gün geçtikçe artığını dile getiren Rahime Turan, kadın katliamlarına, gençlerin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, “Gençlerimizin bir kısmı bağımlı olmuş, bir kısmı sokaklarda öldürülüyor, bir kısmı da cezaevlerinde boşu boşuna tutuluyor. İnsanlarımız harcanıyor. Biz annelerin ağlamasını istemiyoruz. Bu seçim bunun için önemli. Bu seçimde bu sistemi değiştirmeliyiz. Mutlaka Yeşil Sol Parti demeliyiz. Her gün uyanıyoruz, acaba nerede bir kadın cinayeti oldu korkusundayız. Rahat bir şekilde çarşıya çıkamıyoruz. Oylar Yeşil Sol Parti’ye” şeklinde konuştu.

Haftada en az 7 kadın

Zuhal Çelebi ise İstanbul Sözleşmesi’nin AKP-MHP iktidarı döneminde feshedildiğini hatırlatarak, “Haftada en az 7 kadın katlediliyor. İstanbul Sözleşmesi için biz kadınlar yıllardır bunu istiyoruz. Bunu geçirdiler mi, geçirmediler. Bunun için bu seçim kadınlar, gençler, yaşlılar, yani herkes için çok önemli” dedi.

Cinayetleri normalleştiriliyor

Gençlerin haksız yere cezaevlerine konulduğunu ve cezaevlerindeki insanların infazlarının keyfi şekilde yakıldığını söyleyen Çelebi, şunları dile getirdi: “Kadınların sorunları çok, kadın cinayetlerini normalleştiriyorlar. Hem erkek hem devlet şiddeti birleşerek kadınları katlediyorlar. Parlamentoya güçlü bir şekilde gitmek istiyoruz. 100'ün üstünde milletvekili çıkaralım ki Meclis'te sesimiz güçlü çıksın. Bu seçim bütün Türkiye halkları için çok önemlidir. Onun için Yeşil Sol Parti’ye oy verelim.”

İstanbul Sözleşmesi için

Kadınların her yerde ezildiğini ve katledildiğini belirten Nurşen Ataman ise “Kadınların hakkı verilmesin diye İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçildi. Bu yüzden bu seçimi kazanmalıyız. Kadınlar fabrikalarda çalışıyor, haklarını alamıyor; evlerde çalışıyor, haklarını alamıyor. Kadınların özgürlüğü için başarmalıyız. Yeşil Sol Parti kadın partisidir. Partimiz kadınların başkaldırmasıyla mücadeleyi yükseltti. Diğer tüm partilerde kadınlar hep arka planda ama Yeşil Sol Parti kadınların, gençlerin, ezilenlerin hak mücadelesini eşit bir şekilde yürütüyor” şeklinde konuştu.

Bu devir kapanmalı

Kadınların ekonomik anlamda ezildiğini vurgulayan Mühteber Akbulak da bir kadın olarak Yeşil Sol Parti’yi kendine daha yakın gördüğünü dile getirerek, şöyle konuştu: “Bir kadın olarak, bir eş olarak, bir anne olarak ezildiğim, çocuklarımın özgür bir ülkede yaşaması için tercih ediyorum. İstanbul Sözleşmesi kadınlar için çok önemli. Bir an önce bu devrin kapanması gerekiyor. Barış için oyumu Yeşil Sol’a veriyorum. Bu iktidar gittikten sonra çok şey değişecek. Özellikle kadınlar ve çocuklar için.”

Kadınlar değiştirecek

Kadın katliamlarının artık had safhada olduğunu ve kadınların bir an önce bu sistemi bitirmesi gerektiğini söyleyen Suzan Erdoğan Yılmaz da “Bizler, bu çürümüş düzene son vermek için Yeşil Sol’da yer alıyoruz. Kapı kapı, sokak sokak dolaşarak, önemini ve ne kadar değerli olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Bu düzeni kadınlar örgütlenerek, birbirine destek vererek değiştirecek” ifadelerini kullandı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.