Şırnak Valisi'nden oy tehdidi

  • Şırnak Valisi, muhtarlarla yaptığı toplantıda AKP için oy istedi. Vali, “Sonuçlar istediğimiz gibi çıkmazsa sizinle sonra görüşeceğim” diyerek tehdit etti. 

 

Şırnak Valisi Osman Bilgin, milletvekili adaylarından önce seçim çalışmalarına başladı. Vali Bilgin’in, Şirnex’in Basa (Güçlükonak) ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığında köy ve mahalle muhtarlarıyla bir toplantı gerçekleştirdiği belirtildi. Katılım zorunluluğu getirilen muhtarların toplantısında Bilgin, AKP’ye oy verme ve oy toplamaları konusunda tehdit etti. Toplantıya katılan muhtarlardan alınan bilgiye göre; Vali Bilgin şu ifadeleri kullandı: “Herkes kendi köyünden ve mahallesinden sorumludur. Oylarınızı AKP’ye vermezseniz seçimden sonra size ne yapacağımı düşünün. Biliyorum, gidip ‘Vali bizi tehdit etti’ diyeceksiniz, evet tehdit ediyorum ama şunu bilin; sonuçlar bizim istediğimiz gibi çıkmazsa sizinle sonra görüşeceğim. Reisi size yedirtmem.” 

Vali Bilgin, Qileban (Uludere), Elkê (Beytüşşebap) ve Basa’ya ziyaretler yaparak, muhtarlar, emniyet yetkilileri, asker ve bazı aşiret reisleriyle toplantılar aldığı belirtiliyor.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.