Şırnak’ta 'işgal' toplantısı

  • Şırnak’a gelen Türk Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerinin komutanları, Federe Kürdistan'daki savaş birliklerinin komutanlarıyla toplantı yaptı. 

Türkiye’nin 23 Nisan 2021’de Metîna, Zap ve Avaşîn bölgelerine yönelik başlattığı kapsamlı işgal saldırısında, bir ilerleme kaydedilmezken, savaş birliklerinin komutanlarıyla dün Şırnak’ta ilginç bir toplantı yapıldı. Toplantı için Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, dün Şırnak’a geldi. 

Havaalanında Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan tarafından karşılanan Akar ve beraberindeki komutanlar, Federe Kürdistan sınırındaki birliklerde incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından 23. Piyade Tümen Komutanlığı’na geçen Akar ve beraberindeki komutanlar, Federe Kürdistan sınırı ile Metîna, Zap ve Avaşîn bölgelerindeki savaş birliklerinin komutanlarıyla toplantı yaptı.   ŞIRNAK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.