Sokağın Yüzleri

Kültür/Sanat Haberleri —

  • Sanatçı Berkay Kahvecioğlu, atık kâğıt işçilerinin sorunlarına dikkat çekmek ve bu konuda toplumsal farkındalık yaratmak için bir yıl önce “Sokağın Yüzleri” projesini başlattı. 

 

26 yaşındaki sanatçı bu projesi sayesinde atık kâğıt toplayan işçilerin portrelerini arabalarındaki çuvallara çiziyor. Çalışmalarını Kadıköy ve Kartal arasında sürdüren Kahvecioğlu, bu projenin ilk portresini bir yıl önce Fikirtepe’de gerçekleştirmiş.

GazeteKadiköy sitesinden Erhan Demirataş’ın haberine göre sokaklardan, hurdalıklardan ve istasyonların kendisine ilham verdiğini ifade eden Kahvecioğlu, “Geçtiğim yollardan ve kaldığım mekanlardan karşılaşma alanları yaratıyorum, kent yaşamında beni en çok kendine çeken yerler; tren istasyonları, hurdalıklar, otogarlar ve bit pazarları oldu ama asıl sevinçle gözlemlediğim yer sokaklar. Elimde ne varsa bunu bulunduğum mekanla birlikte düşünüyorum” diyor.

Kahvecioğlu, Sokağın Yüzleri projesinin uzun soluklu bir hikâyenin ufak bir bölümünü oluşturduğunu söyledi ve ekledi: “İşlerimi birbirinden ayıran net bir çizgi yok, hepsi aynı sürecin bir parçası. Bu bir kent hikayesi aslında ve yaklaşık 10 atık kâğıt işçisinin arabasını boyadım projeye başladığımdan beri. Hepsi de İstanbul’daydı, ağırlıklı olarak Kadıköy-Kartal semtlerinde çalışan kâğıt işçileri bunlar.”

Kahvecioğlu portrelerini çizdiği için geri dönüşüm işçilerinin mutlu olduğunu belirtti.

İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.