Sokaklarda ‘istifa’ sloganı

  • Yüksek enflasyon ve işsizlikle birlikte TL’nin aşırı değer kaybını, gösteri ve yürüyüşlerle protesto eden yurttaşlar, hükümetin istifasını istedi.

 

Türkiye’nin bazı kentlerinde önceki akşam protesto gösterileri yapıldı. İstanbul’un Kadıköy ilçesinde Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Sosyalist Yeniden Kuruluş (SYKP) partisi üyeleri sokaklarda çıkarak AKP ve Erdoğan’ı protesto etti. SKYP üyeleri, “Böyle gitmez, Tayyip istifa” yazılı pankartın yanı sıra yaktıkları meşalelerle uzun süre boyunca sloganlar eşliğinde yürüyüş düzenledi. TİP ise Kadıköy’de bulunan Merkez Bankası İstanbul Şubesi önünde bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, “Batırdınız, yargılanacaksınız hükümet istifa” yazılı pankart açıldı. Açıklama, sık sık “AKP halka hesap verecek” sloganları attı. İstanbul’un Sancaktepe ilçesine bağlı Sarıgazi Mahallesi’nde sokağa inen halk, kaşıkla ve tencerelere vurarak “hükümet istifa” sloganı attı. Polis saldırarak 7 kişiyi gözaltına aldı. Küçükçekmece’de bulunan İkitelli semtinde ise halk sokağa inerek, “Hayatlarımızın çalınmasına karşı ses çıkartmaya indik ve devam edeceğiz” dedi. Alkış, slogan ve ıslıklarla protesto sürdü.

İzmir’in Bornova ilçesi metro durağı, Buca ilçesi Şirinyer Mahallesi metro durağı, Karşıyaka ilçesi iskelesi karşısında da bir araya gelen yurttaşlar hükümeti istifaya çağırdı.

Ankara’da ilk tepki Çankaya’nın Esat Mahallesi’nde yurttaşlar tarafından geldi. Yurttaşlar ellerinde tencere ve tavalarla AKP hükümetine istifa çağrısı yapmak için sokağa çıktı. Daha sonra Kuğulu Park’ta toplanarak, Tunalı Hilmi Caddesi boyunca yürüyerek hükümeti istifaya çağırdı. Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri de dolardaki artışa karşı AKP iktidarını istifaya çağıran sloganlarla kampüs içinde toplanarak, Yüzüncü Yıl Mahallesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Polis, yürüyüş yapan kitleye biber gazıyla saldırdı. Mamak ilçesinde bulunan Şahintepe Mahallesi’nde de yurttaşlar ellerinde tencere ve tavalarla sokaklara indi.  İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.