Somali’de katliam: 100 ölü, 300 yaralı

Dünya Haberleri —

.

.

  • Mogadişu’da gerçekleşen iki ayrı patlamada en az 100 kişi öldü, 300 kişi de yaralandı. İkinci patlamanın yaralı ve ölülerin kaldırılması esnasında gerçekleştirildiği açıklandı.

Somali’nin Başkenti Mogadişu’da Eğitim Bakanlığı binası önünde iki bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıdan ilki yerel saat ile 14:00’da yaşandı. İlk patlamanın ardından olay yerine ambulanslar geldikten sonra ikinci saldırının düzenlendiği açıklanan bilgiler arasında. Saldırı anında Bakanlık binasına silahlarla da ateş açıldı.

Eş Şebab üslendi

Devlet Başkanı Hasan Şeyh Mohamud yaptığı açıklamada “Ölü ve yaralı sayıları artmaya devam ediyor” dedi ve ekledi:“Somali halkı beş yıl önce aynı noktada düzenlenen saldırıların yarasını saramadan bir saldırı daha gerçekleşti.”

Beş yıl önce yine Ekim ayında düzenlenen saldırıyı El Kaide bağlantılı Eş Şebab örgütü düzenlemişti. Bu son saldırıyı da aynı örgüt üstlendi.

Patlamaların gerçekleştiği Eğitim Bakanlığı önündeki kavşak, çok sayıda sokak satıcısının da olduğu bir açık hava pazarı barındırıyordu.

Lütfen doktor gönderin

Yabancı ülkelerden doktor ve ilaç talep eden Devlet Başkanı Mohamud: “Uluslararası kamuoyuna sesleniyoruz: Lütfen bize ilaç ve doktor gönderin. Tüm yaralıları, gerekli tedavileri için yurt dışına gönderebilecek vaktimiz yok. Durumları her an kötüleşebilir.” MOGADİŞU

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.