Almanya’nın Stuttgart kentinde geleneksel olarak düzenlenen Yaz Festivali’ne (Sommer Fest) bu yıl Kürt kadınları da katılarak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve siyasi tutsakların özgürlüğü için imza topladı.

Sol Parti’nin Stuttgart Untere Berger Festplatz’da organize ettiği festival, değişik kültürleri bir araya getirdi.  
Stuttgart Halk Meclisi’ne bağlı kadın komisyonu da festivalde hem stand açtı hem de Kürt Halk Önderi Öcalan’ın özgürlüğü için çok sayıda imza topladı.
İmza toplayan kadınlar festivale gelen insanlarla birebir görüşerek neden imza topladıklarını anlattı. İmza verenlerin Öcalan ve Kürt sorunu hakkında bilgi sahibi olmaları dikkat çekti. Yaz Şenliği’ne Almanlar, Kürtler, Filistinliler, Kübalılar başta olmak üzere değişik halklar katıldı. Ayrıca çok sayıda sendika da etkinlikte yerini aldı.
Festivale katılan Sol Parti Federal Milletvekili Sevim Dağdelen de yaptığı konuşmada Gezi Parkı direnişi sırasında Taksim’e gittiğini, polisin son derece saldırgan bir tutum sergileyip binlerce kişiyi gözaltına aldığı ve yaraladığını söyledi.
Etkinliğin yapıldığı sahnede ise ‘Stuttgart 21 ve İstanbul 21’e Hayır’ afişleri asıldı.



ÖZCAN BOZOÐLU/STUTTGART