Soykırıma karşı birlik ve mücadele konferansı

Yurt Dışı Haberleri —

Ulusal Birlik konferansı

Ulusal Birlik konferansı

  • Kürt parti ve aydınları, “İşgalciliğe Karşı Ulusal Birlik Konferansı”nda bir araya geldi. Ulusal birliğin sağlanması için bir dizi karar gidilen konferansta, işgale karşı ortak mücadele mesajı verildi.

 

Avrupa’da kurulan “İşgale Karşı Ulusal Platform”, düzenlediği konferans ile dört parça Kürdistan’da ulusal birliğin geliştirilmesi için bir dizi karara gitti. Konferansta, işgal saldırıları karşısında ortak mücadele kararlılığı beyan edildi.

Konferansa katılan TJK-E temsilcisi Besime Konca, yürütülen tartışmaların konferans salonlarıyla sınırlı kalmaması, harekete geçilmesi ve pratikleştirilmesi gerektiğini söyledi.

HDP eski milletvekili Osman Baydemir ise “Bugün dört parça Kürdistan’da mücadele veriliyor, ciddi bedeller ödeniyor. Bütün parti ve ideolojiler Kürdistan’ın özgürlüğü için bir araçtır. Bunları doğru kullanmak lazım. Bütün parti ve ideolojileri Kürdistan’ın hizmetine sokmalıyız” diye belirtti.

Sivil toplum kuruluşlarının gelişmesi gerektiğini de belirten Baydemir, şunları ekledi: “Partiler arasında köprü olmalıyız, birlik olmalıyız. Eğer birlik olmazsak işgalciler daha da bizi sömürür. Bir yüz yıl daha kaybederiz.”

Birlik olmazsak savruluruz

YNK Irak eski milletvekili Üyesi Muhsin Osman, Kürtlerin öncelikle zihinde ve ruhta birliği yakalaması gerektiğini ifade ederek “Biz ruhta ve beyinde işgalciliğe karşı çıkmalıyız. Bu konuda Ehmedê Xanê’nin 300 yıl önce sarf ettiği ‘Birlik olmazsak, savruluruz’ sözü hala güncelliğini koruyor. Kürtler olarak bir araya gelip Ehmedê Xanê’nin rüyasını hayata geçirelim” dedi.

KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç da Kürt ulusal birliği için diplomasiye önem verilmesi ve işgalcilere karşı ortak bir tutum sergilenmesi gerektiğini kaydetti.

Bütün bölge halkları karşı çıkmalı

Asuri-Süryani temsilcisi George Aryo ise Türk işgalciliğinin sadece Kürtlere değil, bölgedeki Süryani halkına ve onun değerlerine de ciddi zarar verdiğini belirterek, bütün halkların işgale karşı çıkması gerektiğini vurguladı.

Siyasetçi Leyla Viyan da birliğin sağlanmasında kadınların rolüne atıfta bulunarak “Kadınlar olarak, hedefimiz Kürdistan ve kadınların özgürlüğüdür. Kadınlar olarak, bütün parti ve kurumlara çağrımız ortak mücadeleyi geliştirmektir” dedi.

Bir dizi karar alındı

Konferansta; Kürtler arası birliğin sağlanması, partiler arası diyalogun geliştirilmesi konusunda yürütülen tartışmalar sonucunda işgale karşı ulusal platformun genişletilmesi kararlaştırıldı.

Diplomasi, Kürtler arası ve partiler arası ilişkilerin geliştirilmesi için basın ve iletişim komiteleri kuruldu.

Konferansta alınan kararların detaylarının önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

ANF/AMSTERDAM

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.