Stonehenge anıtının hikayesi 

Kültür/Sanat Haberleri —

M.Ö. 1600 yıllarından olduğu düşünülen Nebra gökyüzü diski

M.Ö. 1600 yıllarından olduğu düşünülen Nebra gökyüzü diski

  • İngiltere’deki dünyaca ünlü Stonehenge anıtının hikâyesi British Museum’un ev sahipliği yapacağı “The World of Stonehenge” adlı sergide anlatılacak.

 

Stonehenge anıtının hikâyesi “The World of Stonehenge” adlı sergide anlatılacak. British Museum’un ev sahipliğinde yapılacak sergi, 17 Şubat-17 Temmuz 2022 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

İngiltere’deki dünyaca ünlü Stonehenge anıtının hikâyesi British Museum’un ev sahipliği yapacağı “The World of Stonehenge” adlı sergide anlatılacak. 17 Şubat-17 Temmuz 2022 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek sergi, müzenin Stonehenge’i odağına alan ilk büyük sergisi olma özelliği taşıyor.

430’dan fazla obje ve eserin sergileneceği “The World of Stonehenge”de yer alacak objelerin üçte ikisi İngiltere ve altı Avrupa ülkesinin farklı köşelerinden sergi için özel olarak getirtildi.

Objeler arasında en çok dikkat çekenlerden biri dünyanı en eski yıldız haritası olduğu düşünülen Nebra Gökyüzü Diski. Antik disk, Bronz Çağı’na ait ve 3 bin 600 yıl önce yapıldığı düşünülüyor. 1999 yılında Almanya’da bulunan disk 20. yüzyılın en önemli arkeolojik buluşlarından biri olarak kabul ediliyor.

LONDRA

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.